Ostanimo u kontaktu

GKS METKOVIĆ

Održan 32. redovni izborni Sabor Hrvatskoga ronilačkog saveza

Objavljeno prije

Foto: Metković.hr

Uz provođenje strogih epidemioloških mjera propisanih od strane Stožera Civilne zaštite RH, u subotu je u Galeriji GKS-a održan 32. Redovni izborni Sabor Hrvatskoga ronilačkog saveza.

Nakon pozdravnih govora gostiju, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Damir Tomić sa svojim suradnicima Hrvojem Nekićem i Tomom Sjekavicom naglasio je poseban doprinos HRS-a u radu same HZTK-e i najavio nove projekte za nadolazeću godinu, u svrhu poboljšanja rada članica zajednice kao i pripreme za proslavu 75. godišnjice ove institucije.

Nakon usvojenih izvješća o radu za prošlu godinu pristupilo se izboru tijela i dužnosnika HRS-a za mandat 2020-2024. Nakon provedenog izbornog postupka za novog predsjednika HRS ponovo je izabran Kamilo Čuljak, za dopredsjednik Valentino Rajković, a za članove Upravnog odbora Mijo Vukušić, Davor Romanović, Ivica Ćosić, Josip Bilić i Mario Kamenjas. U Nadzorni odbor izabrani su Dario Duić, Dražen Ivanković i Hrvoje Mrakovčić, dok su za članove u Suda časti izabrani Sandi Magašić, Robert Pajk i Joško Radić.

Nakon provedenih izbora novoizabrani predsjednik Kamilo Čuljak prisutne je upoznao s prijedlogom Plana i programa rada HRS-a za 2021. godinu koji će se zbog novonastalih situacija s COVID -19 morati dodatno prilagođavati.

Novoizabrani dopredsjednik i Izbornik HRS-a Valentino Rajković također je naglasio da se sve sportske aktivnosti predviđene za iduću godinu moraju prilagoditi novoj situaciji, ali da se nada kako će se većina najavljenog održati u predviđenim terminima.

Shodno dnevnom redu podijeljene su nagrade HRS-a za uspješno djelovanje i doprinos u ronilaštvu povodom 15. obljetnice osnutka udruzi R. K. ‘ADRIATICRO’ – Zagreb, 20. obljetnice Š. R. ‘SCUBA ADRIATICA’ – Zadar i KPASR ‘NERETVA’ – Metković, 45. obljetnica KPA ‘ADRIA’ – Kraljevica te 50. obljetnica RK ‘MARSONIA’ – Slavonski brod, javlja Metković.hr.

POTVRDILO MINISTARSTVO OBRAZOVANJA

Stigla je konačna odluka, učenici idu na tjedan dana dulje zimske praznike ove godine

Tako će učenici umjesto do 11. siječnja sada na praznicima biti do 18. siječnja.

Objavljeno prije

Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj imat će tjedan dana dulje školske praznike. Odluka je to kojom se nakon božićnih i novogodišnjih blagdana pokušava osigurati što bolja stabilnost unutar školskih ustanova i sprečavanje širenja zaraze koronavirusom.

Iako škole same mogu birati modele nastave, o školskim praznicima odlučuje isključivo Ministarstvo obrazovanja koje je sada pokrenulo izmjene pravilnika i uskoro će na javnom savjetovanju biti iznesen prijedlog o duljim školskim praznicima.

Tako će učenici umjesto do 11. siječnja sada na praznicima biti do 18. siječnja. Tjedan dana dulji praznici osigurani su na način da će škole ukinuti praznike iz veljače koji su novost u obrazovnom sustavu, a prije pandemije uvedeni su zbog skijaške sezone.

– Kako bismo uložili dodatne napore u smanjenje kretanja stanovništva i da bismo nakon blagdanskih druženja osigurali da škole počnu s radom sa što manje pozitivnih slučajeva i slučajeva samoizolacije djelatnika i učenika, odlučili smo promijeniti školski kalendar praznika i produljiti praznike nakon Nove godine. Praznici bi tada trajali do 18. siječnja, – poručili su za Večernji list iz Ministarstva obrazovanja.

Kako doznajemo tek po epidemiološkoj situaciji u cijeloj državi, u veljači će se donositi nove odluke koje se tiču obrazovnog sektora.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije