Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

DJEČJI VRTIĆ METKOVIĆ

Održan 3. Modul Stručno razvojnog centra za provedbu programa odgojno obrazovnog rada za poticanje darovitosti djece rane i predškolske dobi

Objavljeno prije

U petak, 11. prosinca 2020. godine, održan je 3. modul edukacije Stručno razvojnog centra DV Cvit Mediterana (Split) za provedbu programa odgojno obrazovnog rada za poticanje darovitosti djece rane i predškolske dobi . Zbog sigurnosti i epidemiološke situacije, edukacija je održana putem Zoom aplikacije.

U sklopu provedbe projekta „ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020 u prije spomenutoj edukaciji sudjelovale su pedagogica, psihologinja i odgojiteljica Dječjeg vrtića Metković.

Jelena Birsa, psihologinja DV Cvit Mediterana održala je predavanje na temu Što je darovitost i kako je prepoznati – proces identifikacije potencijalno darovite djece. Tijekom predavanja održano je nekoliko vježbi, na način da je predavačica podijelila polaznike edukacije u virtualne sobe kako bi se mogao ostvariti rad u grupama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Predavanje Uloga stručnog suradnika pedagoga i odgojitelja u prepoznavanju i identifikaciji potencijalno darovitog djeteta održala je Antonija Babić, pedagoginja DV Cvit Mediterana.

Projekt „ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020 provodi Grad Metković u partnerstvu s Dječjim vrtićem Metković, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 6.083.886,65 kuna.

„Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Metkovića.“

FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Novi termin za podnošenje prijava za energetsku obnovu kuća je 7. prosinca, priprema prijava već od 30.11.

Objavljeno prije

Na stranicama Fonda objavljene su izmjene Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća iz rujna. Izmjene uključuju nove datume za pripremu i podnošenje prijave, ali i najavljeni veći budžet koji će građanima biti dostupan za provedbu projekata.

Umjesto planiranih 300, osigurano je čak 390 milijuna kuna, a tim sredstvima se planiraju sufinancirati troškovi obnove odnosno sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za više od 5.200 kućanstava.

S obzirom na tehničke poteškoće uslijed kojih je odgođen inicijalni termin zaprimanja prijava, sustav je bilo potrebno dodatno optimizirati te je odlučeno da će postupak prijave biti podijeljen na dvije faze. U prvoj fazi, koja će trajati od 30. studenog 2021. od 10 sati do 6. prosinca 2021. u 12 sati, građani će u sustavu ePrijave moći unositi podatke, mijenjati ih, dopunjavati te učitavati potrebnu dokumentaciju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako bi se osigurala stabilnost sustava, 6. prosinca od 12 sati isti neće biti dostupan za daljnje unošenje izmjena ni učitavanje dokumenata. Od 7. prosinca, s početkom od 10 sati, građani će moći podnijeti svoje prijave logiranjem u sustav ePrijave, bez dodatnih izmjena unesenih podataka ili učitavanja dokumentacije. Takav postupak smanjit će mogućnost usporavanja servera te osigurati optimalne uvjete za dovršetak započetih prijava.

Zaprimljene prijave obrađivat će se prema redoslijedu njihovog zaprimanja, sve dok se ne dodijele ukupno osigurana sredstva od 390 milijuna kuna.

Više informacija o prijavi na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća možete pronaći na stranici Fonda.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije