Ostanimo u kontaktu

DJEČJI VRTIĆ METKOVIĆ

Održan 3. Modul Stručno razvojnog centra za provedbu programa odgojno obrazovnog rada za poticanje darovitosti djece rane i predškolske dobi

Objavljeno prije

U petak, 11. prosinca 2020. godine, održan je 3. modul edukacije Stručno razvojnog centra DV Cvit Mediterana (Split) za provedbu programa odgojno obrazovnog rada za poticanje darovitosti djece rane i predškolske dobi . Zbog sigurnosti i epidemiološke situacije, edukacija je održana putem Zoom aplikacije.

U sklopu provedbe projekta „ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020 u prije spomenutoj edukaciji sudjelovale su pedagogica, psihologinja i odgojiteljica Dječjeg vrtića Metković.

Jelena Birsa, psihologinja DV Cvit Mediterana održala je predavanje na temu Što je darovitost i kako je prepoznati – proces identifikacije potencijalno darovite djece. Tijekom predavanja održano je nekoliko vježbi, na način da je predavačica podijelila polaznike edukacije u virtualne sobe kako bi se mogao ostvariti rad u grupama.

Predavanje Uloga stručnog suradnika pedagoga i odgojitelja u prepoznavanju i identifikaciji potencijalno darovitog djeteta održala je Antonija Babić, pedagoginja DV Cvit Mediterana.

Projekt „ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020 provodi Grad Metković u partnerstvu s Dječjim vrtićem Metković, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 6.083.886,65 kuna.

„Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Metkovića.“

POPUŠTAJU COVID MJERE U SUSJEDSTVU

Ukinut policijski sat u Županiji Zapadnohercegovačkoj (BiH)

Objavljeno prije

Ukinut je policijski sat na području Županije Zapadnohercegovačke, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

– Stožer civilne zaštite ŽZH odlučio je ukinuti zabranu kretanja od 23:00 do 5:00 sati. Ostale mjere Zavod za javno zdravstvo će redefinirati. Prije svega tu mislim na ograničen broj ljudi na okupljanjima kao i mjere vezane za održavanje nastave u srednjim školama, – izjavila je za portal Jabuka.tv ravnateljica ZJZ ŽZH Andrea Jurić.

Odluka je stupila na snagu već danas te građani ŽZH se mogu slobodno kretati već od ponedjeljka navečer.

Epidemiološka situacija u toj bh županiji značajno se popravila u posljednje vrijeme. Broj novih slučajeva koronavirusa je u padu, a oporavlja se sve više ljudi.

Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, trenutačno je na području ove županije 97 aktivnih slučajeva Covida-19, a u posljednja 24 sata registrirano je pet novozaraženih osoba dok ih se 14 oporavilo.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije