Ostanimo u kontaktu

ODLUKA MEĐUNARODNOG POVJERENSTVA

GP Gabela Polje privremeno prekategoriziran u međunarodni granični prijelaz

Privremena prekategorizacija pograničnih graničnih prijelaza Gabela Polje I – Gabela, Imotica – Duži i Slano – Orahov Do u međunarodne granične prijelaze

Objavljeno prije

Privremena prekategorizacija pograničnih graničnih prijelaza Gabela Polje I – Gabela, Imotica – Duži i Slano – Orahov Do u međunarodne granične prijelaze

U Kozarskoj Dubici u Bosni i Hercegovini, 5. srpnja 2021. godine, održana je 19. sjednica Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima.

Radi se o međuresornom povjerenstvu kojeg čine članovi različitih državnih tijela Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji u svojoj nadležnosti imaju nadzor nad prometom putnika i roba preko graničnih prijelaza, odnosno osiguranje infrastrukturnih uvjeta za siguran i brzi prelazak državne granice.

Cilj Mješovitog povjerenstva jest razmotriti sve zahtjeve jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave te unutar zakonskih mogućnosti iznaći mogućnosti kojima će se olakšati prelazak državne granice, posebice lokalnom stanovništvu koje svakodnevno prelazi državnu granicu.

Na 19. sjednici Mješovitog povjerenstva zaprimljeno je više zahtjeva za prekategorizaciju graničnih prijelaza za pogranični promet u međunarodne granične prijelaze te produžetak radnog vremena pojedinih graničnih prijelaza, te su zahtjevi uvaženi.
:
Za područje PU dubrovačko-neretvanske donesena je odluka o privremenoj  prekategorizaciji graničnih prijelaza za pogranični promet Gabela Polje I – Gabela, Slano-Orahov Do i Imotica – Duži u granične prijelaze za međunarodni promet putnika

Navedene Odluke o privremenoj prekategorizaciji graničnih prijelaza donesene su na rok od 3 mjeseca odnosno do održavanja iduće sjednice Povjerenstva.

Također, Mješovito povjerenstvo je podržalo inicijativu da se prekategorizira i GP Vukov Klanac-Radež kada se stvore infrastrukturni uvjeti.

 

Nastavi čitati

ZABAVA GARANTIRANA

Beach bar Limone na Kominsko ušće 13. kolovoza dovodi Tamburaški sastav Sanjalice

[ SPONZORIRANA OBJAVA ]

Objavljeno prije

Kominsko ušće bogatije je za još jedan beach bar koji u ovim ljetnim vrućinama dođe kao mala oaza u pustinji. Prekrasni ambijent novootvorenog Limone bara osim svakodnevnih after beach partya 13. kolovoza dovodi dašak Slavonije u srce neretvanske doline.

Sve popularnii Tamburaški sastav Sanjalice u petak, 13. kolovoza, dan prije Maratona lađa na Neretvi pobrinut će se da ovogodišnji spektakl svima ostane u lijepom sjećanju.

Ulaz je besplatan, stoga vidimo se u Limone beach baru!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @beach_bar_limone

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije