OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Odlični uspjesi učenika na županijskim natjecanjima

Objavljeno 6. ožujka 2018. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News, Obrazovanje.

Županijska natjecanja - Foto - OŠ don Mihovila Pavlinovića

Ovih dana učenici Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića ostvarili su velike uspjehe na županijskim školskim natjecanjima te su neki od njih predloženi i za državna natjecanja.

Donosimo njihove rezultate:

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

Galerija

XXIII. županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je 5. ožujka 2018. godine u Dubrovniku.

Boje naše škole branilo je šestero učenika, troje u kategoriji sedmih i troje u kategoriji osmih razreda. Brojni sati dodatne nastave Hrvatskoga jezika koje su mentorice Ivona Martinović i Ivana Vatović vrijedno održale urodili su plodom.

Sedmaši mentorice Ivone Martinović opravdali su povjerenje svoje nastavnice: Leonarda Šćulac (7.a) ostvarila je zavidan uspjeh zauzevši drugo mjesto na županijskoj ljestvici, a također su uspješni bili i Jakov Šaravanja (7.a) i Karlo Volarević (7.a).

Naše osmašice su, na ponos svoje mentorice Ivane Vatović, osvojile: Lana Čupić (8.b) peto mjesto, Andrijana Jurković (8.a) šesto mjesto, a Anamarija Dominiković (8.c) polučila je izvrstan rezultat – ove godine naša škola ima županijsku prvakinju u poznavanju hrvatskoga jezika.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentoricama na uloženom trudu i postignutim rezultatima, a biti prvi ili drugi u poznavanju materinskoga jezika na županijskoj ljestvici ogroman je uspjeh!

Tekst napisala: Ivona Martinović, prof. hrvatskog jezika

Županijsko natjecanje iz matematike

Petar Jerković i Ivan Volarević

Foto: OŠ don Mihovila Pavlinovića

Županijsko natjecanje iz Matematike održano je u OŠ Lapad u Dubrovniku u srijedu 28. veljače 2018. Pozvani učenici iz naše škole ostvarili su odlične rezultate.

U kategoriji četvrtih razreda Petar Jerković osvojio je 6. mjesto (mentorica Nikolina Doko), a u kategoriji petih razreda Ivan Volarević je osvojio 1. mjesto (mentorica Marija Raič Raguž).

Petru i Ivanu čestitamo na uloženom trudu i ostvarenom rezultatu!

Tekst napisala: Marija Raič Raguž

Županijsko natjecanje iz likovne kuture

Galerija

Nakon održanoga Županijskog natjecanja LIK 2018. imamo odlične vijesti: radovi naših osmaša Stipe Marevića i Ante Marevića predloženi su za državno natjecanje.

Ovogodišnje županijsko natjecanje s izložbom najboljih radova održano je 26. veljače 2018. u OŠ Vladimir Nazor u Pločama koja je bila domaćin natjecanja, dok je izložba učeničkih radova održana u Domu kulture u Pločama.

Na ovogodišnje 20. Županijsko natjecanje prispjela su 123 rada iz 19 škola iz cijele županije. Prosudbeno povjerenstvo županijske razine za izložbu je odabralo 52 rada, a od njih je deset predloženo za Državno natjecanje. Među tih deset učenika čiji su radovi predloženi za državno natjecanje su i dva učenika iz naše škole, to su osmaši Stipe Marević i Ante Marević.

Maksimalan broj bodova povjerenstva dobio je Stipe Marević te osvojio prvo mjesto koje dijeli s učenicom iz škole domaćina. Time je, natjecateljskim rječnikom rečeno, naš Stipe jedan od pobjednika ovogodišnjeg LIK-a, dok je Ante ostvario 5. županijski rezultat. Također su pohvaljeni naši učenici Anđelko Roso, Matea Bebić i Laura Kordić. Njihovi radovi bili su izloženi na županijskoj izložbi.

Svim našim učenicima čestitamo na postignutim rezultatima, posebno Stipi i Anti kojima želimo uspjeh u daljnjem natjecanju! Već ovi županijski rezultati su izvrsno postignuće, ali ipak, nadamo da će bar jedan od njih biti pozvan na državno natjecanje. Bravo momci, čestitamo!

Tekst napisala: Dubravka Šešelj, učiteljica likovne kulture

Županijsko natjecanje iz geografije

Ivan Ilić (1)

 

Županijsko natjecanje iz geografije održano je 1. ožujka u Gimnaziji Dubrovnik.

Našu školu predstavljao je učenik 5. d razreda Ivan Ilić i u konkurenciji od 17 učenika ostvario zavidno 4. mjesto.

Čestitamo Ivanu na uspjehu!

Tekst napisao: Ante Buljubašić, prof. geografije

Učenicima i njihovim mentorima čestita i redakcija Metkovic NEWs-a!

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari