Ostanimo u kontaktu

OPĆINA SLIVNO

Odlični rezultati u priobalju, 22 posto više dolazaka u odnosu na prošlu sezonu

Objavljeno prije

turizam, apartman, soba, ležaljka, pogled na more

Subotnje nepregledne kolone vozila, pretežito inozemnih registarskih oznaka, najavile su možda i posljednju veliku smjenu gostiju tijekom ove turističke sezone. Na prometnicama od Metkovića prema Dubrovniku i Makarskoj velik broj vozila kretao se jučer u oba smjera, ali je ipak veći broj gostiju napustio odmarališta. Međutim, sudeći prema podacima TZ Slivno, i riječima voditeljice Dragane Čović, u turistička mjesta Klek, Komarnu, Duboku, Kremenu, Blace i druga, došao je gotovo isti broj gostiju, u odnosu na broj gostiju koju su završili svoje odmore.

U spomenutim naseljima, trenutačno boravi 2.600 gostiju, a do sada je ostvareno 144.315 turističkih noćenja, odnosno 20 tisuća dolazaka gostiju.

To je za 22 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine što se dolazaka tiče, a u noćenjima za 15 posto više.

Prema strukturi gostiju najviše ih je iz Bosne i Hercegovine, slijede gosti iz Poljske, te Češke, Njemačke i Mađarske. Kako na području cijele općine Slivno živi približno 2000 stanovnika, očito je da tijekom sezone na tom području boravi 10 puta više turista.

Općina Slivno godinama se trudi poboljšati sve infrastrukturne sadržaje i boravak gostima učiniti što ugodnijim.

Pero Jakić/Metkovic NEWs

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U tijeku su aktivnosti na zaštiti maloljetnih osoba

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su tijekom noćnih sati prethodnih dana kontrolirali posluživanje i konzumiranje alkoholnih pića maloljetnicima na području Dubrovnika. Tijekom nadzora su u dva ugostiteljska objekta zatekli maloljetne osobe u konzumiranju alkohola, zbog čega su vlasnici ugostiteljskih objekata prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Ovakve aktivnosti policije provode se posljednjih nekoliko godina, a prema spomenutom Zakonu do sada je prekršajno sankcionirano 85 vlasnika ugostiteljskih objekata.
Osnovni cilj ove preventivno-represivne aktivnosti je zaštita mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji generiraju asocijalna i delikventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama.

Osim spomenutog, a s ciljem zaštite mladih, policija već nekoliko godina provodi projekt Zdrav za 5 kojim kroz edukaciju ne samo djece već i njihovih roditelja, ukazuje na štetnost konzumiranja alkohola, cigareta i narkotika.

Policija će i tijekom sljedećeg razdoblja nastaviti s navedenim aktivnostima, a težište aktivnosti će biti na mjestima gdje je do sada zabilježeno više prekršaja neprihvatljivog ponašanja.

Ovom prilikom pozivamo sve zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirana zabrana pružanja usluga mlađim osobama, kao što su primjerice prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i sl.
Posebno pozivamo roditelje mlađih osoba da se upoznaju s društvenim životom svoje djece te da ih odgovorno nadziru i savjetuju o prihvatljivom ponašanju i na taj način zaštite od možebitnih neprihvatljivih aktivnosti.

PU Dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
METKOM – Čestitka

Najčitanije