Ostanimo u kontaktu

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Odjel hemodijalize u Metkoviću dobio vrijednu donaciju, stolicu za vaganje koja će im biti od velike pomoći u radu

Objavljeno prije

Odjel hemodijalize Doma zdravlja Metković primio je hvalevrijednu donaciju. Naime, bivši korisnik usluga dijalize u Domu zdravlja Metković, inače vojni invalid, sada sa zagrebačkom adresom, Mihajlo Janković tom je odjelu putem udruge invalida kroz koju djeluje donirao stolicu za vaganje vrijednu 8 tisuća kuna.

Ova donacija će uvelike olakšati rad tog odjela te se ovom prilikom vodstvo Doma zdravlja Metković i osoblje odjela hemodijalize zahvaljuje svome korisniku na ovoj vrijednoj donaciji.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Prvi slučaj koronavirusa zabilježen i u Opuzenu, ukupno 64 pozitivne osobe u našoj županiji

Objavljeno prije

Prema posljednjim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih koronavirusom je 64, odnosno imamo dva potvrđena slučaja više u odnosu na posljednju objavu Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. Riječ je o pacijentima srednje životne dobi s područja doline Neretve i Konavala. U kućnoj izolaciji su 42 pozitivne osobe.

Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenata. Osam ih je u OB Dubrovnik, a šest u sekundarnom objektu bolnice tj. Studentskom domu. Prethodno su 4 osobe su stavljene na respirator i prebačene u Split, a njihovo stanje je nepromijenjeno. Jedna osoba je iz predostrožnosti poslana u kliniku za zarazne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” u  Zagreb, njegovo opće stanje je dobro.

Dvije osobe su izliječene. Do današnjeg dana ukupno je upućeno 522 uzorka na analizu. U nedjelju je poslano 20 uzorka i svi su obrađeni.

U posljednja 24 sata nisu utvrđena kršenja samoizolacije, a od početka pandemije to je ukupno 17 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

U karanteni imamo 2 osobe.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije