Ostanimo u kontaktu

OPĆINA ZAŽABLJE

Odgađa se IV. Trupijada, dok se ne stvore povoljni uvjeti!

Objavljeno prije

U nizu odgađanja zbog mjera nastalih pandemijom koronavirusa odgađa se i četvrto izdanje Trupijade. Prenosimo priopćenje organizatora.

Dragi naši prijatelji, natjecatelji i posjetitelji, zbog trenutne epidemiološke situacije i u cilju sprječavanja zaraze Covid-19 virusom donijeli smo odluku da IV Trupijadu odgodimo dok se za to ne stvore povoljni uvjeti.

Nama kao organizatorima je vrlo teško pridržavati se propisanih epidemioloških mjera, pa smo zbog sigurnosti i brige za zdravlje naših stanovnika jednoglasni u odluci da ovogodišnje izdanje Trupijade odgodimo do daljnjeg.

U slučaju povoljne epidemiološke situacije, obavijestiti ćemo Vas o novom terminu! Vjerujemo da ćete imati razumijevanja jer zdravlje je na prvom mjestu! – stoji u priopćenju načelnice Općine Zažablje, Maje Vrnoga.

MEĐUNARODNI KULINARSKI FESTIVAL

Učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen prvi put sudjelovali na ”Biseru mora”

Objavljeno prije

Učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen po prvi put su sudjelovali u međunarodnom kulinarskom festivalu „Biser mora”.

Međunarodni kulinarski festival „Biser mora“ jedan je od najambicioznijih projekata ŠKMER-a, a osmišljen je kao natjecanje turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših) i profesionalnih kuhara. Osim natjecanja kuhara manifestacija uključuje okrugle stolove, enološke radionice, cooking show-e, gastro izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje (tematske večeri), organizaciju gastro tura i zabavni program.

Iznimno ove godine, natjecanje se odvijalo u Splitu, u hotelu Cornaro, uz poštivanje strogih epidemiloških  mjera od 1. 12. do 5. 12. 2020. Natjecanje ”Biser mora” odvijalo se 2.prosinca.

Predstavnici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen, učenici 3.a, zanimanja agroturistički tehničar Marta Curić i Josip Dropulić natjecali  su u timskom natjecanju  gdje su trebali samostalno  pripremiti tri slijeda jela i pritom osvojili sjajno  drugo mjesto i srebrnu medalju. Uz mentora Miju Ćelića u pratnji učenika bila je i nastavnica Simona Pavlović.

Nadamo se da je ovo početak jedne lijepe tradicije za učenike i njihove mentore.

Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije