Ostanimo u kontaktu

OPĆINA ZAŽABLJE

Odgađa se IV. Trupijada, dok se ne stvore povoljni uvjeti!

Objavljeno prije

U nizu odgađanja zbog mjera nastalih pandemijom koronavirusa odgađa se i četvrto izdanje Trupijade. Prenosimo priopćenje organizatora.

Dragi naši prijatelji, natjecatelji i posjetitelji, zbog trenutne epidemiološke situacije i u cilju sprječavanja zaraze Covid-19 virusom donijeli smo odluku da IV Trupijadu odgodimo dok se za to ne stvore povoljni uvjeti.

Nama kao organizatorima je vrlo teško pridržavati se propisanih epidemioloških mjera, pa smo zbog sigurnosti i brige za zdravlje naših stanovnika jednoglasni u odluci da ovogodišnje izdanje Trupijade odgodimo do daljnjeg.

U slučaju povoljne epidemiološke situacije, obavijestiti ćemo Vas o novom terminu! Vjerujemo da ćete imati razumijevanja jer zdravlje je na prvom mjestu! – stoji u priopćenju načelnice Općine Zažablje, Maje Vrnoga.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije