Ostanimo u kontaktu

KOMISIJA ODLUČILA

Odbijena žalba Strabaga na odluku da grčki Avax gradi obilaznicu Pelješkog mosta

Dkom zaključuje kako je na temelju rezultata cjelokupnog dokaznog postupka i primjenom relevantnog pravnog okvira utvrđeno da naručitelj nije imao osnova isključiti odabranog ponuditelja iz postupka javne nabave te da je odabrana ponuda prema kriteriju za odabir ponude i bez sporne potvrde ekonomski najpovoljnija

Objavljeno prije

Odbijena je žalba Strabaga na odluku da grčki Avax gradi Stonsku obilaznicu, objavila je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave. Radi se o južnom dijelu pristupnih cesta Pelješkom mostu.

Austrijski Strabag u žalbi podnesenoj 6. kolovoza, a koja je sada odbijena kao neosnovana, osporava zakonitost postupanja naručitelja kod pregleda i ocjene odabrane ponude.

U odluci stoji kako je naručitelj u odgovoru na žalbu naveo da Strabag ne može dobiti ugovor jer nije najpovoljniji, niti bi mogao biti najpovoljniji “u slučaju osporavanja osobne reference stručnjaka 2 jer odabrani ponuditelj i bez sporne reference i dalje ostvaruje veći broj bodova nego žalitelj”, piše Večernji List.

Strabag je između ostalog naveo da je Avax dostavio neistinitu potvrdu o urednom izvršenju referentnog posla. Naručitelj je pak odgovorio kako je Avax spornom potvrdom dokazivao kriterij za odabir ponude, a ne tehničku i stručnu sposobnost te da Strabag neosnovano osporava valjanost te ponude.

Dkom zaključuje kako je na temelju rezultata cjelokupnog dokaznog postupka i primjenom relevantnog pravnog okvira utvrđeno da naručitelj nije imao osnova isključiti odabranog ponuditelja iz postupka javne nabave te da je odabrana ponuda prema kriteriju za odabir ponude i bez sporne potvrde ekonomski najpovoljnija.

– Stoga, u konkretnom slučaju, eventualna neistinitost sporne potvrde nije od utjecaja na zakonitost Odluke o odabiru – naveo je Dkom.

OBAVIJEST O PRIVREMENOJ REGULACIJI PROMETA

Zatvoren promet ispred Pekarne ‘Babić’ i od istočnog rotora do križanja s Ulicom Oca Ante Gabrića

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da će zbog nastavka radova na rekonstrukciji dijela Ulice Ante Starčevića biti zatvoren za promet dio Ulice kralja Zvonimira (ispred Pekarne „Babić“) i dio Ulice Ante Starčevića (od istočnog rotora do križanja s Ulicom Oca Ante Gabrića).

Privremena regulacija prometa je na snazi od dana 14. listopada 2019. godine (ponedjeljak) pa do završetka radova.

Molimo građane za razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa.

GRAD METKOVIĆ

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije