Ostanimo u kontaktu

KOMISIJA ODLUČILA

Odbijena žalba Strabaga na odluku da grčki Avax gradi obilaznicu Pelješkog mosta

Dkom zaključuje kako je na temelju rezultata cjelokupnog dokaznog postupka i primjenom relevantnog pravnog okvira utvrđeno da naručitelj nije imao osnova isključiti odabranog ponuditelja iz postupka javne nabave te da je odabrana ponuda prema kriteriju za odabir ponude i bez sporne potvrde ekonomski najpovoljnija

Objavljeno prije

Odbijena je žalba Strabaga na odluku da grčki Avax gradi Stonsku obilaznicu, objavila je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave. Radi se o južnom dijelu pristupnih cesta Pelješkom mostu.

Austrijski Strabag u žalbi podnesenoj 6. kolovoza, a koja je sada odbijena kao neosnovana, osporava zakonitost postupanja naručitelja kod pregleda i ocjene odabrane ponude.

U odluci stoji kako je naručitelj u odgovoru na žalbu naveo da Strabag ne može dobiti ugovor jer nije najpovoljniji, niti bi mogao biti najpovoljniji “u slučaju osporavanja osobne reference stručnjaka 2 jer odabrani ponuditelj i bez sporne reference i dalje ostvaruje veći broj bodova nego žalitelj”, piše Večernji List.

Strabag je između ostalog naveo da je Avax dostavio neistinitu potvrdu o urednom izvršenju referentnog posla. Naručitelj je pak odgovorio kako je Avax spornom potvrdom dokazivao kriterij za odabir ponude, a ne tehničku i stručnu sposobnost te da Strabag neosnovano osporava valjanost te ponude.

Dkom zaključuje kako je na temelju rezultata cjelokupnog dokaznog postupka i primjenom relevantnog pravnog okvira utvrđeno da naručitelj nije imao osnova isključiti odabranog ponuditelja iz postupka javne nabave te da je odabrana ponuda prema kriteriju za odabir ponude i bez sporne potvrde ekonomski najpovoljnija.

– Stoga, u konkretnom slučaju, eventualna neistinitost sporne potvrde nije od utjecaja na zakonitost Odluke o odabiru – naveo je Dkom.

FOTO - VIDEO

Održana povorka i zabava Malih maškara, gradonačelnik Milan predao ključeve Grada

Objavljeno prije

Danas, na Male maškare održana je povorka vrtićana i zabava u Gimnazijskoj dvorani.

Kao predstavnici morskog svijeta, vrtićani obučeni kao školjke, morske ježeve, hobotnice, ribe i morske konjice u povorci su prošetali gradom i potom zaplesali u dvorani.

Djeca i odgojiteljice iz vrtića Leut na pravi su način predstavili naš neretvanski kraj.

Gradonačelnik Dalibor Milan predao je ključeve Grada, a kako je sve izgledalo pogledajte u galeriji i videima:

MALE MAŠKAREPOVORKA VRTIĆANA

Gepostet von Metkovic NEWS am Sonntag, 16. Februar 2020

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama3 300×250

Najčitanije