Ostanimo u kontaktu

OBILJEŽAVANJE 28. GODIŠNJICE USTROJAVANJA

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima 116. brigade HV-a

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja 28. godišnjice ustrojavanja 116. brigade HV-a održana je molitva za odrješenje duša poginulih branitelja, polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu kralja Tomislava.

Prigodnim govorom prisutnima se obratio Dane Rendulić, prvi zapovjednik satnije 116. brigade nakon čega je počast poginulim braniteljima odana minutom šutnje. Molitvu za odješenje duša 65-orice poginulih i kasnije preminulih branitelja predvodio je fra Ante Bilokapić. Obilježavanje je uveličala i Gradska glazba Metković.

Počast su odali predstavnici gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom, predstavnica Županije, dožupanica Žaklina Marević, predstavnici metkovskih političkih stranaka, djelatnici policije i vatrogasaca te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i gradskih institucija.

U 18 sati u crkvi sv. Ilije bit će služena sveta misa za branitelje.

Osnivanje 116. brigade Hrvatske vojske

116. br. HV-a formirana je 17. studenoga 1991. Objedinila je oružane snage Hrvatske vojske u dolini Neretve u jedinstvenu postrojbu. Temelj brigade sačinjavale su 1., 2. i 3. bojna. Sjedište brigade nalazilo se u Metkoviću. Brigada je imala oko 90 posto dragovoljaca. Njezini pripadnici su 29. prosinca 1991. dali prisegu na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću.

NAJAVA

‘Glas Neretve 2019.’ u petak u GKS-u

Objavljeno prije

Glas Neretve 2019. će se održati u petak, 13. prosinca u 19:30 sati u kazališnoj dvorani GKS-a.

Ove godine Glas Neretve se održava u najljepšem mjesecu u godini. Dođite i podržite svoje kandidate!

Cijena ulaznice je 30 kuna.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije