Ostanimo u kontaktu

OBILJEŽAVANJE 28. GODIŠNJICE USTROJAVANJA

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima 116. brigade HV-a

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja 28. godišnjice ustrojavanja 116. brigade HV-a održana je molitva za odrješenje duša poginulih branitelja, polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu kralja Tomislava.

Prigodnim govorom prisutnima se obratio Dane Rendulić, prvi zapovjednik satnije 116. brigade nakon čega je počast poginulim braniteljima odana minutom šutnje. Molitvu za odješenje duša 65-orice poginulih i kasnije preminulih branitelja predvodio je fra Ante Bilokapić. Obilježavanje je uveličala i Gradska glazba Metković.

Počast su odali predstavnici gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom, predstavnica Županije, dožupanica Žaklina Marević, predstavnici metkovskih političkih stranaka, djelatnici policije i vatrogasaca te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i gradskih institucija.

U 18 sati u crkvi sv. Ilije bit će služena sveta misa za branitelje.

Osnivanje 116. brigade Hrvatske vojske

116. br. HV-a formirana je 17. studenoga 1991. Objedinila je oružane snage Hrvatske vojske u dolini Neretve u jedinstvenu postrojbu. Temelj brigade sačinjavale su 1., 2. i 3. bojna. Sjedište brigade nalazilo se u Metkoviću. Brigada je imala oko 90 posto dragovoljaca. Njezini pripadnici su 29. prosinca 1991. dali prisegu na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću.

VAPAJ MAJKE

Moj sin Markica voli život, potrebna nam je vaša pomoć u borbi s bolešću i teškim materijalnim uvjetima

Objavljeno prije

Već smo prošle godine pisali o majki Anđelki Andričić koja moli za pomoć pri liječenju svoga teško bolesnog sina Markice koji od rođenja ima cerebralnu paralizu. Podsjetimo kako je Markica nakon trogodišnjeg bolničkog liječenja radi urinarnih infekcija dobio sepsu i strašni dekubitis te su mu trebali odrezati obje noge u kuku. Majka na tu visokorizičnu operaciju nije pristala, tražila je alternativna rješenja te vas molila za pomoć.

Iako majka navodi kako je Markica danas puno bolje, žive u teškim materijalnim uvjetima te su prošle godine u 11. mjesecu bili bez grijanja i tople vode 17 dana.

– Svi su se oglušili i ne žele pomoći, molila sam i vrh i sve institucije, ali uzalud. Bogu hvala, mom Markici ide na bolje jer se brinem o njemu, ali sam umorna radi nepravde. Molimo sve ljude dobre volje za pomoć! – piše nam očajna Markicina majka.

Osim brige za Markicu i nabavke skupih medicinskih potrepština, majka Anđelka sama brine i o dvije malodobne kćeri.

Financijski im možete pomoći uplatom na račun:

Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475
SWIFT/BIC: ZABAHR2X

Kontakt: Anđelka Andričić: 098/958 47 22
Adresa: 10360 Sesvete, 144. brigade Hrvatske vojske

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije