Ostanimo u kontaktu
HDZ BANNER

NAREDNA DOGAĐANJA U SKLOPU METKOVSKOG LJETA

Od Zagrebačkog ansambla flauta, crtanog filma ‘Ringe ringe raja’ do filmskog hita s Bradleyjem Cooperom i Lady Gagom

Objavljeno prije

Ovoga tjedna u sklopu Metkovskog ljeta zaista svatko može pronaći nešto za sebe.

Tako u utorak, 2. srpnja, kao što smo već najavljivali, možete uživati u koncertu Zagrebačkog ansambla flauta u galeriji GKS-a s početkom u 21 sat.

U srijedu, 3. srpnja u 21 sat najmlađi mogu uživati u crtanom filmu Ringe ringe raja na platou ispred crkve sv. Nikole, a u četvrtak, 4. srpnja ponesite podmetač za sjedenje i udobno se smjestite jer vas na Skalama br.2 iznad trga kralja Tomislava očekuje ulični skriveni film Zvijezda je rođena, veliki hit s Bradleyjem Cooperom i Lady Gagom u glavnim ulogama.

Više o filmovima Ringe ringe raja i Zvijezda je rođena:

Ringe ringe raja: U animiranoj komediji za cijelu obitelj, redatelja Christophera Jenkinsa, susrećemo se s likom simpatičnog gusana po imenu Peng. Peng je umišljen, svojevoljni neženja, kojeg ne zanima tradicija njegove vrste, ni obiteljske vrijednosti, a djeca su mu toliko odbojna da čak odbija predvoditi jato mlađih naraštaja u skoroj selidbi na jug.

Voli svoju slobodu i živi u trenutku, bez brige i pameti. Uvjeren da o svemu zna najbolje te da je u svemu bolji od drugih, vrijeme provodi odvajajući se od jata i izvodeći lude akrobacije u letu. Prilikom jedna takve vratolomije, Peng se zanese, doživljava nezgodu te pada u jato pačića. Pritom nehotice razdvaja brata i sestru, 16 dana stare Chao i Chi, od ostalih njihove vrste.

Ozlijeđenog krila, zaglavio je na tlu i u toplije krajeve mora pješice. Kao da to nije bilo dovoljno, na taj put sada mora s patkama. On, gusan, s patkama! Štoviše, djecom patkama! Vidno nezadovoljan razvojem situacije, ni ne sluti da se upušta u avanturu života. Krilo mu je već slomljeno, a moglo bi biti i srce.

Zvijezda je rođena: Radi se o pravom autorskom djelu Bradleyja Coopera – on ga je, naime napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu.

Film obiluje fantastičnom originalnom glazbom koju je pisao sam Cooper, a sve su pjesme u filmu snimane uživo.

POTPISAN UGOVOR O PREKOGRANIČNOJ SURADNJI

Nova dva milijuna kuna za Dom zdravlja Metković

Objavljeno prije

Danas je u galeriji Ustanove za kulturu i sport grada Metkovića potpisan ugovor kojim Dom zdravlja Metković dobiva približno dva milijuna kuna. Ugovor su potpisali državna tajnica Nikolina Klaić i ravnatelj doma zdravlja Metković Mihovil Štimac, uz prisustvo gradonačelnika Dalibora Milana i zamjenice župana Žakline Marević.

Riječ je o Interreg IPA programu IMprovement of Palliative HeAlth Care quality and accessibiliTy in cross-border area (IMPHACT) koji je odobren još koncem prošle godine i trebao je biti potpisan u ožujku, međutim, radi situacije sa koronavirusom potpisan je danas, a radi se o prekograničnoj suradnji Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Donosimo video izjavu ravnatelja Mihovila Štimca.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije