Ostanimo u kontaktu

NACIONALNI STOŽER DONIO NOVE MJERE

Od subote se ograničavaju okupljanja na 25 osoba, zatvaraju se noćni klubovi i casina, kafići rade do 22 sata

Objavljeno prije

Nacionalni stožer u 11 sati na presici objavljuje nove podatke o koronavirusu. Situacija je ozbiljna, pa su u pripremi nove mjere o kojima će predstavnici Stožera danas govoriti na konferenciji za medije.

Imamo 2958 novozaraženih, izvijestili su na presici Stožera. Preminulo je 57 osoba.

– Možemo reći da se približno zadržavamo na istim brojkama. Imamo 14 dnevnu stopu incidenciji 837, 7 što nas stavlja na 22 mjesto EU. Imamo 29, 7 pozitivnih u ukupnom broju tetsiranih, – kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunsolav Capak.

– Nismo ostvarili pad a pad je bitan. Već desetak dana najavljujemo da ako nema pada u ovom tjednu, da će Stožer razmotirit nove mjere, rekao je Božinović te dodao da su te mjere dogovorene.

– Ograničenje okupljanja na 25, ograničenje osoba na svadbenim svečanostima na 15 ljudi, na pogrebima najviše 25 osoba, ograničenje privatnih svečanosti na 10 osoba, sportska natjecanja bez gledatelja uz pridržavanje mjera, obustava rada ugostiteljskih objekata poput noćnih klubova i barova, casina i automat klubova. Ugostiteljski objekti radit će do 22 sata, – kazao je Božinović.

Ugostiteljski objekti moraju napisati kao i sve trgovine koliko najviše ljudi može biti unutar prostora. Za razna sniženja, popuste, blagdanske rasprodaje, neka uvedu dodatne mjere.

– Od 22 sata do 6 ujutro zabrana je prodaja alkohola, – dodao je Božinović.

U subotu u ponoć stupaju na snagu nove mjere i trajat će do 15. prosinca.

Provedbu mjera kontrolirat će civilna zaštita, policija, inspektorat i Stožer, piše Večernji.hr.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 11 u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom (15 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 12 osoba iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, sedam iz Vele Luke, po tri iz Konavala, Opuzena i Župe dubrovačke, dvije iz Smokvice te po jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, s Lastova i iz Stona.

Ukupno su zaražene 24 osobe muškog spola i 21 ženska osoba, a za 18 osoba je utvrđena epidemiološka veza.
Preminule su tri osobe: jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođena 1933.), te dvije muške osobe iz Konavala (rođene 1931. i 1933.).

Izliječene su 33 osobe: deset iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, po četiri iz Blata, Ploča i Župe dubrovačke, po jedna iz Konavala, Kule Norinske, Opuzena i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 54 osobe pozitivne na koronavirus. Pet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na kisiku, jedan je na neinvazivnoj ventilaciji, a tri su na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 208 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 25 033 uzorka.
U samoizolaciji je 789 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 100 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije