Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Od štapića od sladoleda izrađivani božićni ukrasi

Objavljeno prije

Radionica u Muzeju (1)

U Prirodoslovnom muzeju Metković danas je održana radionica za djecu na kojoj su se od štapića od sladoleda izrađivali božićni ukrasi.

Ravnateljica muzeja Ivana Baće kazala je da je cilj djeci pokazati da se u muzeju mogu zabaviti, ali i pokazati im da se reciklažom nečega što nam naizgled nikad više neće koristiti, može napraviti nešto korisno i lijepo. Ovaj put su djeca od štapića, podsjetnika na ljeto izrađivala zvjezdice, ukrase za borove, anđele i jaslice koje će krasiti muzej i njihove domove.

Ovo je druga radionica blagdanske tematike na kojoj djeca izražavaju svoju kreativnost, ali u isto vrijeme nešto nauče. Tako su, na primjer, prije radionice na kojoj su se od papira izrađivale pahuljice, učili o ciklusu vode u prirodi.

Ravnateljica Ivana Baće kazala je i da djeca na radionicama izrađuju nešto što će im značiti puno više od kupljenih igračaka i da uvijek sa znatiželjom pitaju što će se sljedeći put raditi.

Marija Jeramaz

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije