Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

SUSTAV JAVNE ODVODNJE

Od ponedjeljka u Splitskoj ulici započinju radovi na Aglomeraciji Metković

Objavljeno prije

U ponedjeljak, 3. svibnja u Splitskoj ulici započinju radovi na izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže.

Iz tvrtke ‘COMSA’ obavijestili su građane kako će tijekom izvođenja radova promet vozila biti ograničen ili zabranjen, sukladno privremenoj regulaciji prometa. Apelirali su na građane za strpljenje i razumijevanje te da svoja vozila za vrijeme trajanja radova parkiraju van zone odvijanja radova. Najavili su kako će i kontinuirano obavještavati javnost i svim pojedinim fazama projekta te privremenoj regulaciji prometa.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Jedan od najvećih projekata u povijesti grada

Podsjetimo, ‘Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković’ jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u povijesti grada Metkovića, ukupne vrijednosti 448.662.361,25 kn (s PDV-om), pri čemu je udio financiranja od strane EU 70, 68%. Ostatak se financira sredstvima Hrvatskih voda, Ministarstva gospodarskoga i održivog razvoja, Grada Metkovića i gradske tvrtke Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda.

Izgradnja sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže jedan je od sedam elemenata toga projekta, a sastoji se od dvije komponente. Sanacija i dogradnja sustava odvodnje u aglomeraciji Metković uključuje izgradnju 44.491 m gravitacijskih kolektora, 1.418 m tlačnih vodova, 16 crpnih stanica, 2.326 prespajanja postojećih kućnih priključaka, 1.745 novih priprema za kućne priključke, 90 m sanacije bez raskopavanja, sanaciju 100 revizijskih okana, sanaciju 150 spojeva kućnih priključaka na kolektore te 15.107 m SDNU – sustava daljinskog nadzora i upravljanja, a Rekonstrukcija i dogradnja sustava vodoopskrbe unutar grada Metkovića uključuje rekonstrukciju 11.875 m vodoopskrbnih cjevovoda, dogradnju 5.551 m vodoopskrbnih cjevovoda, prespajanje 1.340 kućnih priključaka, nabavu i ugradnju 5.500 vodomjera za daljinsko očitanje potrošnje s pripadnim terminalima i repetitorima te izgradnju 11 lokalnih stanica za podizanje tlaka.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Planirani završetak radova je za 36 mjeseci.

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJA REDOVITO PODUPIRE POLJOPRIVREDNIKE

Župan Nikola Dobroslavić posjetio dolinu Neretve

Objavljeno prije

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić s kandidatom za zamjenika Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem posjetio je danas Pojezerje, Slivno i Opuzen u dolini Neretve gdje su u druženju s građanima otvorene brojne aktualne teme. Sustav navodnjavanja doline Neretve i obrana od zaslanjivanja poljoprivrednih površina županijski je projekt koji je Neretvanima u središtu pozornosti.

Po pitanju navodnjavanja županija je u proteklim godinama uložila višemilijunske iznose, no izgradnjom brane protiv zaslanjivanja poljoprivrednici očekuju i dodatni benefit, a to je bolji urod na njihovim poljoprivrednim površinama. Jednako tako, kroz razgovore o sinergiji turizma i poljoprivrede  potvrđena je važnost plasmana poljoprivrednih proizvoda na našem turističkom tržištu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja značajna sredstva i u izvanrednim situacijama koje su poljoprivrednicima najveći problem, a uz vremenske i klimatske neprilike urod valja zaštiti primjerice i od sredozemne voćne muhe za što redovito imaju potporu županije. Županu Dobroslaviću i saborskom zastupniku Bačiću u svojim su se sredinama priključili i kandidati za općinske načelnike – u Pojezerju Borislav Dominiković, u Slivnu Smiljan Mustapić, a u Opuzenu gradonačelnik Ivo Mihaljević.

ŽO HDZ-a
ubrovačko-neretvanske županije

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije