Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

SUSTAV JAVNE ODVODNJE

Od ponedjeljka u Splitskoj ulici započinju radovi na Aglomeraciji Metković

Objavljeno prije

U ponedjeljak, 3. svibnja u Splitskoj ulici započinju radovi na izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže.

Iz tvrtke ‘COMSA’ obavijestili su građane kako će tijekom izvođenja radova promet vozila biti ograničen ili zabranjen, sukladno privremenoj regulaciji prometa. Apelirali su na građane za strpljenje i razumijevanje te da svoja vozila za vrijeme trajanja radova parkiraju van zone odvijanja radova. Najavili su kako će i kontinuirano obavještavati javnost i svim pojedinim fazama projekta te privremenoj regulaciji prometa.

Jedan od najvećih projekata u povijesti grada

Podsjetimo, ‘Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković’ jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u povijesti grada Metkovića, ukupne vrijednosti 448.662.361,25 kn (s PDV-om), pri čemu je udio financiranja od strane EU 70, 68%. Ostatak se financira sredstvima Hrvatskih voda, Ministarstva gospodarskoga i održivog razvoja, Grada Metkovića i gradske tvrtke Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izgradnja sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže jedan je od sedam elemenata toga projekta, a sastoji se od dvije komponente. Sanacija i dogradnja sustava odvodnje u aglomeraciji Metković uključuje izgradnju 44.491 m gravitacijskih kolektora, 1.418 m tlačnih vodova, 16 crpnih stanica, 2.326 prespajanja postojećih kućnih priključaka, 1.745 novih priprema za kućne priključke, 90 m sanacije bez raskopavanja, sanaciju 100 revizijskih okana, sanaciju 150 spojeva kućnih priključaka na kolektore te 15.107 m SDNU – sustava daljinskog nadzora i upravljanja, a Rekonstrukcija i dogradnja sustava vodoopskrbe unutar grada Metkovića uključuje rekonstrukciju 11.875 m vodoopskrbnih cjevovoda, dogradnju 5.551 m vodoopskrbnih cjevovoda, prespajanje 1.340 kućnih priključaka, nabavu i ugradnju 5.500 vodomjera za daljinsko očitanje potrošnje s pripadnim terminalima i repetitorima te izgradnju 11 lokalnih stanica za podizanje tlaka.

Planirani završetak radova je za 36 mjeseci.

KULA NORINSKA

Izvrsno napreduju radovi na izgradnji Centra za obuku operativnih snaga civilne zaštite

Objavljeno prije

U sklopu radnog posjeta općini Kula Norinska župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima obišli su gradilište Centra za obuku operativnih snaga civilne zaštite.

Riječ je o projektu vrijednom nešto više od sedam milijuna kuna koji je financiran sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto, dok ostatak financira Dubrovačko-neretvanska županija.

Projekt FIRESPILL, u sklopu kojeg se realizira izgradnja ovog centra, okuplja 14 partnera iz Italije i Hrvatske s ciljem povećanja kapaciteta žurnih službi u svrhu učinkovitijeg rješavanja prirodnih katastrofa i katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U obilasku gradilišta Centra za obuku operativnih snaga civilne zaštite županu Dobroslaviću i suradnicima pridružio se i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije