Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

AGLOMERACIJA METKOVIĆ

Od ponedjeljka na snazi nova regulacija prometa u samom centru grada, do Vrtića alternativnim pravcima

Objavljeno prije

Izvođač radova na Aglomeraciji grada Metkovića obavještava građane da će započeti s radovima u Sportskoj ulici (uz pomoćno Neretvino igralište) u sklopu izvođenja radova koji su dio projekta tog projekta.

Radovi će započeti u ponedjeljak, 11.10.2021. a za vrijeme izvođenja radova Sportska ulica na potezu od Sportske dvorane do spoja s ulicom Petra Zoranića će biti zatvorena za sav promet. Neće biti moguć ulaz u ulicu koja vodi do Dječjeg vrtića Metković.

Alternativni put obilaska je ulicom Mobine, ulicom kralja Zvonimira, ulicom Ante Starčevića i Sportskom ulicom. Skica obilaska se nalazi u prilogu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Navedeni radovi će trajati do daljnjeg a javnost ćemo obavještavati o daljnjim promjenama u regulaciji prometa. Zahvaljujemo Vam na do sada iskazanoj podršci, te molimo za strpljenje tijekom odvijanja svih aktivnosti na projektu Aglomeracije Metković, – istaknuo je izvođač radova.

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije