Ostanimo u kontaktu

NERETVA ZA KUPANJE

Od Metkovića do ušća – Neretva bakteriološki čista

Objavljeno prije

NeretvaNakon što je Zavod za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona u ponedjeljak 8. srpnja objavio kako je Neretva kod Mostara zagađena viskom koncentracijom bakterija, te nije za kupanje, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uzeo je uzorke vode iz Neretve u Metkoviću i Opuzenu.
Što je pokazala laboratorijska analiza, kazao nam je voditelj županijske epidemiološke službe dr. Miljenko Ljubić:

Mi smo uzeli uzorke prije tri dana, znači u ponedjeljak, na području Metkovića ispod mosta, na rivi u Opuzenu, kao i na samom ušću rijeke Neretve u Pločama i na ušću u Opuzenu, i ti rezultati pokazuju da su nalazi vode u rijeci Neretvi ispravni za kupanje, – kazao je Ljubić.

TON –  dr. Miljenko Ljubić
[ca_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/07/1107_LJUBIC-1.mp3″ width=”640″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player” autoplay=”false”]

 

Hoće li se i nadalje dok traje sezona kupanja pratiti i analizirati voda u Neretvi kod Metkovića i Opuzena,  gdje redovito možemo vidjeti mlađe kupače?

Mi imamo u programu županije, koje se i financira iz tih izvora, uzimanje uzoraka na kupalištima. Nažalost, rijeka Neretva nije ušla u taj monitoring, jer gradovi Metković i Opuzen trebali bi zatražiti od Zavoda, znači da se ispituju i sami uzorci iz rijeke Neretve, ako misle imati kupališta u rijeci Neretvi. Za sada to nije još uvijek u mogućnosti, ali kažem kad su ovakvi nekakvi incidenti ili nešto, Zavod će uvijek uzeti uzorke u interesu zaštite zdravlja pučana same doline Neretve, – kazao je Ljubić.

TON –  dr. Miljenko Ljubić
[ca_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/07/1107_LJUBIC-2.mp3″ width=”640″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player” autoplay=”false”]

Najčitanije