Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

PROSINAČKE SVEČANOSTI 2017.

Očekuju nas božićne i novogodišnje manifestacije, koncerti, izložba i predstave

Objavljeno prije

Koncert Jinxi

Prosinačke svečanosti ove godine u Metkoviću započinju u subotu, 2. prosinca. U programu je, kako se kaže, za svakoga po nešto – očekuju nas koncerti, predstave, izložba i manifestacija Advent u Metkoviću u sklopu koje je možda najzanimljiviji koncert Željka Bebeka.

Svečanosti započinju koncertom Akademskog zbora Bazilike srca Isusova u Zagrebu Palma, 2. prosinca u Crkvi sv. Ilije proroka u 19 sati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Već u ponedjeljak, 4. prosinca, u galeriji Gradskog kulturnog središta održat će se koncert Osnovne glazbene škole Metković s početkom u 19 sati, a u utorak, 5. prosinca, održat će se otvorenje izložbe Biži, biži, kuga mori! – Materijalna svjedočanstva o epidemijama i zaraznim bolestima u dolini Neretve s početkom u 18,30.

U petak, 8. prosinca otvorenje je manifestacije Advent u Metkoviću na Trgu dr. Franje Tuđmana te će tim povodom, u 19 sati, koncert održati Gradska glazba Metković i Klapa sv. Nikola.

U kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta u subotu, 9. prosinca, u 19 sati, u organizaciji Župe sv. Ilije Proroka, održat će se festival duhovne glazbe Frama song, a u 20,30 sati, također u subotu, na Trgu dr. Franje Tuđmana, koncert će održati i Flashback Band.

U Crkvi sv. Ilije proroka u 18,30 u nedjelju, 10. prosinca, očekuje nas koncert Vis Emanuel, a u utorak, 12. prosinca, u galeriji Gradskog kulturnog središta u 19,30 Božićni koncert školskih zborova.

Amatersko kazalište Opuzen za srijedu, 13. prosinca u 19,30, u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću priprema predstavu Crnostrig u eteru u organizaciji Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići.

U galeriji Gradskog kulturnog središta u četvrtak, 14. prosinca u 19 sati, koncert će održati Kvartet saksofona Umjetničke akademije Split, a u petak, 15. prosinca, na Trgu Franje Tuđmana, u 20 sati imat ćemo priliku poslušati koncert Grupe Narona.

U utorak, 19. prosinca u 19 sati, u kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta, zabavit ćemo se uz koncert Sretan ti Božić, narode moj, a Božićni koncert Osnovne glazbene škole Metković moći ćemo poslušati u srijedu, 20. prosinca u 19 sati.

U sklopu Adveta u Metkoviću, na Trgu Franje Tuđmana, u srijedu, 20. prosinca u 20 sati održat će se koncert Soulflakea, a u četvrtak, 21. prosinca u 19 sati, u Gradskom parku očekuje nas manifestacija Slatki Božić u Neretvi te će istog dana, u 21 sat na trgu ispred Sportske dvorane zapjevati Klapa Kolura.

Tradicionalni božićni koncert KUD-a Metković ove godine će se održati u petak, 22. prosinca, u 19 sati u kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta.

Dan prije Badnjaka, u subotu, 23. prosinca, u 17,30 na Trgu kralja Tomislava odžat će se glazbeno-recitatorska priredba Božiću u susret, a ispred Sportske dvorane, s početkom u 20 sati, zabavljat će nas Versi.

Već u utorak, 26. prosinca imat ćemo priliku poslušati dva koncerta. Prvi je Božićni koncert zborova Župe sv. Ilije u Crkvi sv. Ilije proroka u 19 sati, a u 20,30, na trgu ispred Sportske dvorane, koncert će održati Željko Bebek.

Vokalisti Salone svoj božićni koncert pjevat će u srijedu, 27. prosinca, u 19 sati, u Crkvi sv. Nikole Bikupa, dok će svoj božićno-novogodišnji koncert Gradska glazba svirati u četvrtak, 28. prosinca, u 19,30, u Gradskom kulturnom središtu.

Djeca će u prosincu moći uživati i u događaju samo za njih – u Kinu Pobjeda Metković, u petak, 29. prosinca, u 16,30 moći će pogledati sinkronizoranu projekciju animiranog filma Moj mali Pony.

Prosinačke svečanosti završit će u petak, 29. prosinca, u 20,30 sati, kada će na Trgu dr. Franje Tuđmana, i u sklopu zadnjeg dana ovogodišnjeg Adventa u Metkoviću, koncert održati Brako Medak.

 

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije