GRAD METKOVIĆ IZDVOJIO 85.000 KN ZA MAŠKARE

Očekuje nas 10 dana zabave pod šatorom na glavnom gradskom trgu

Objavljeno 24. prosinca 2017. u kategorijama: Metković, News.

Poklade, sastanak 1

Galerija

Metkovsko pokladno društvo jučer je održalo sastanak o pokladama koje će se održati u veljači 2018.

Glavni cilj sastanka bilo je vraćanje sjaja Metkovskim pokladama koje su nekad, sa maškaranom povorkom, bile jedne od boljih u regiji.

Novost je postavljanje kućice i šatora na Trgu kralja Tomislava gdje će svih 10 dana poklada kuhati poznati neretvanski kuhari, a sve troškove, u iznosu od 85 tisuća kuna, u potpunosti pokriva Grad Metković.

Za spizu će biti odgovorni kuhari iz Pivčeve kale, poznati metkovski kuhar Rafo Matić, Ivan (Kiko) Boras te ‘Gurman’ Toni Marević i Boris Franić (Dida), a cijene će biti simbolične.

Jedan dan uz šator i kućicu bit će rezerviran i za svu djecu Metkovića kada će poslastice za njih biti besplatne, a u organizaciji maškarske zabave sudjelovat će osnovne škole koje će učenike pustiti iz škole kako bi se zabavili na trgu.

U deset dana cjelodnevnih maškara, pokladne zabave bi se trebale održavati svaku večer, a u fokusu je i povorka u kojoj je iz godinu u godinu sve manje prijavljenih.

Skupina gradskih entuzijasta odlučila je to promijeniti i odvojit će svoje slobodno vrijeme  kako bi se poklade u Metkoviću probudile, pa čak i nadmašile ono što su nekad bile.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari