Ostanimo u kontaktu

PAUZA OD DVA TJEDNA

Obustavlja se nastava u svim školama i fakultetima u Bosni i Hercegovini zbog koronavirusa

Nastava u svim školama i fakultetima na području Federacije BiH obustavlja se zbog epidemije koronavirusa. U BiH je sedam zaraženih koronavirusom.

Objavljeno prije

Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH predložit će da se nastava u osnovnim i srednjim školama te fakultetima u FBiH obustavi na dva tjedna, od četvrtka, 12. ožujka.

U BiH je sedam zaraženih koronavirusom

Vlasti u Bosni i Hercegovini najavile su u srijedu nove mjere radi kontrole širenja koronavirusa uključujući prekid nastave u cijeloj zemlji te karantenu za strane državljane iz nekih virusom pogođenih zemalja.

Ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslav Mandić kazao je novinarima u Sarajevu kako je krizni stožer zaključio da nastavu treba prekinuti i u tom entitetu, kako su to u utorak učinili i u Republici Srpskoj.

Nastava u školama i na fakultetima u Federaciji BiH bit će prekinuta u četvrtak, a ta mjera za sada će biti na snazi dva tjedna, koliko će biti otkazane i sve kazališne predstave i druga masovna okupljanja. U RS-u su pak odlučili kako nastave i masovnih okupljanja neće biti sve do kraja ožujka.

Istodobno su od srijede u BiH uvedene dodatne mjere nadzora nad osobama koje u tu zemlju dolaze iz inozemstva. Tako će svi stranci koji u BiH doputuju iz Francuske, Njemačke ili Španjolske morati u karantenu na dva tjedna.

Na snazi je potpuna zabrana ulaska državljana Italije, Južne Koreje te Kineza koji dolaze iz provincije Hubei.

U BiH je do srijede potvrđeno sedam slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri su zabilježena na širem području Banje Luke, a tri u Zenici. Prenositelji virusa su bile osobe koje su ranije boravile u Italiji.

RUSKI GIGANT DOLAZI U SUSJEDSTVO

Gazprom preuzima četiri benzinske pumpe OKTAN

Objavljeno prije

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je zaprimilo prijavu koncentracije podnesenu od strane privrednog subjekta ‘G-Petrol d.o.o.’ Sarajevo (GAZPROM), koja se odnosi na preuzimanje četiri benzinske pumpe.

Riječ je o OKTAN benzinskim pumpama u Doljanima i Gabela Polju u čapljinskoj općini te Veljaci u općini Ljubuški i pumpi Grude u istoimenoj općini.

Predmetna koncentracija, prema podacima iz prijave, će imati učinak na relevantnom tržištu trgovine na malo motornim gorivima u specijaliziranim prodavnicama, na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

‘G-Petrol’ je dio ruskog giganta Gazprom koji po vrijednosti među 10 firmi u svijetu a kao energetska kompanija je prva.

Najveci je proizvođač zemnog plina u svijetu, a većinski vlasnik je Ruska federacija.

.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije