Ostanimo u kontaktu

OBRTNIČKI SUSTAV ZA INFORMIRANJE OBRTNIKA

Obrtnici, ako to već niste, dostavite svoje kontakt podatke Udruženju obrtnika Metković

Objavljeno prije

Zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom i mjera sprječavanja koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite RH tajnik Udruženja obrtnika u Metkoviću Ivica Parmać podsjeća sve obrtnike na dostavu kontakt podataka.

Prikupljanje podataka za Obrtnički sustav za informiranje obrtnika.

Hrvatska obrtnička komora razvija svoj sustav za slanje obavijesti mailom i SMS porukama. Dobar dio obrtnika upisan je u sustav, ali još uvijek nam nedostaje oko 150 brojeva mobitela i mail adresa.

Kako smo u situaciji da je svaka informacija korisna, iz Udruženja Metković mole obrtnike da ih kontaktiraju mailom na uomet@du.t-com.hr ili porukom na 091 504 4844 i dostave svoje podatke (mail adresu i broj mobitela) kako bi ih mogli promptno informirati o svemu što je važno za obrtništvo.

Dobiveni podaci koristiti će se samo za navedene svrhe i smatrat ćemo da je porukom dana privola za korištenjem podataka za obavještavanje.

Ivica Parmać, tajnik udruženja

PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U Metkoviću počinje Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom

Objavljeno prije

Nakon što je ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimacnajavio, prvi tim zdravstvenih djelatnika je obučen a danas je podignut i šator za Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom.

Drive-in sustav testiranja zaraženih počinje od srijede, 8. travnja, a radit će se po sistemu ako imate simptome javljate se svom obiteljskom liječniku koji vas dalje naručuje na testiranje. po dolasku do Drive-in punkta jedna zdravstvena djelatnica uzima osobne podatke s kojima utvrđuje prijavu te podtom druga uzima bris iz nosa. Brisevi se potom stavljaju u stiropol i led i šalju za Zagreb. Najviše dnevno će se uzimati 8-9 uzoraka.

Na pitanje zašto je bilo potrebno toliko čekat na sam početak testiranja, jer građani su prije toga morali ići u Dubrovnik na testiranje, Štimac nam je pojasnio kako je sama obuka zdravstvenih djelatnika bila zahtjevna, al ne u smislu uzimanja uzoraka, nego same zaštite djelatnika. Kako bi se maksimalno zaštitili, zdravstveni djelatnici trebaju po posebnom protokolu pa skoro sat vremena oblačiti i kasnije skidati zaštitnu opremu, kako ne bi došlo do zaraze. Za sad je obučen prvi tim, a cilj je obučiti što više zdravstvenih djelatnika, u slučaju da jednom od njih dođe do propisane samoizolacije kako bi punkt mogao nastaviti dalje sa radom, pojasnio je Štimac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije