POLICIJSKA POSTAJA METKOVIĆ

Obnovljeni prostori referade za upravne poslove PP Metković

Objavljeno 16. ožujka 2018. u kategorijama: Metković, News.

PP Metković, šalter

Ovim putem želimo informirati građane da je referada upravnih poslova Policijske postaje Metković započela s radom u obnovljenim prostorijama. Naime, nakon preseljenja u prostorije poduzeća “Opuzenka” u Metkoviću, na adresi Put Narone 99, u studenome 2015. godine, prostor referade bio je skučen i neadekvatan, no jedini raspoloživ prostor, zbog čega je Policijska postaja u proteklom periodu bila suočena s brojnim pritužbama građana. U cilju stvaranja boljih uvjeta za pružanje usluga građanima Policijska postaja Metković je uz pomoć Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i uz podršku lokalne samouprave poduzela korake kojima su se stvorili uvjeti za proširenje postojećeg prostora i što je najvažnije izgradnje dostatne prostorije za prijem građana kako više ne bi dolazilo do čekanja na otvorenome.

Referada upravnih poslova Policijske postaje Metković obavlja poslove prijavništva (prebivalište, boravište, adresa stanovanja), određivanje matičnog broja građana, izdavanja uvjerenja te osobnih i putnih isprava, izdavanje dozvola za nabavu, držanje i nošenje oružja, rješava zahtjeve za privremeni i stalni boravak stranaca, izdavanje isprava, radnih i poslovnih dozvola za strance, poslove primitka i otpusta iz hrvatskog državljanstva i slično. Osim za građane sa  područja teritorijalne nadležnosti Policijske postaje Metković obrađuje i značajan broj zahtjeva za izdavanjem osobnih isprava hrvatskih državljana sa prebivalištem u inozemstvu.

Za istaknuti je da je PP Metković tijekom 2017. godine, pored ostalih poslova iz nadležnost referade, obradila preko 6 tisuća zahtjeva za izradu osobne iskaznice, 564 zahtjeva za izradu putovnice i 1226 zahtjeva za izdavanje ili zamjenu vozačke dozvole.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari