Ostanimo u kontaktu

NEZAPOSLENIMA TREBA OMOGUĆITI ZAPOŠLJAVANJE

Objavljeni natječaji za zapošljavanje na području doline Neretve

Objavljeno prije

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je 27 natječaja za nova radna mjesta na području gradova Metković, Ploče i Opuzen ta za općinu Slivno.

U tih 27 natječaja poslodavci traže 18 radnika u Metkoviću, tri u Pločama, pet u Opuzenu i u  Slivnu sedam, od toga pet u sustavu javnih radova.

Ukupan broj radnika koje traže poslodavci daleko je manji nego prije godinu i više dana, što i nije čudno s obzirom na pandemiju, zatvaranje ugostiteljskih objekata na području DNŽ, smanjenje drugih poslovnih aktivnosti i slično.

U Metkoviću poslodavci  trebaju samo djelatnika s viskom stručnom spremom, ostalo su potrebe za zapošljavanje građevinskih djelatnika ,strojobravara, za izradu PVC stolarije, električari, auto serviseri i druga zanimanja.

U proteklom razdoblju bilo je zamjetno višemjesečno ponavljanje natječaja za određena zanimanja, što je bio jasan dokaz da takvih zanimanja ili nije bilo ili kandidati nisu bili zainteresirani za određene poslove.

Problem nezaposlenosti prisutan je u cijeloj zemlji, i nije samo specifičnost doline Neretve. Međutim, takvo stanje trebalo bi mijenjati što je prije moguće, prije svega zbog zaustavljanja iseljavanja i zasnivanja novih obiteljskih zajednica i jačanja nataliteta. To je ključna zadaća gospodarskih subjekata, države i jedinica lokalne samouprave.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 5 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika, po tri osobe iz Metkovića i Opuzena te po jednoj osobi iz Slivnog i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo sedam osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a za njih šest je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 26 osoba: po sedam osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke, pet osoba iz Dubrovnika, po dvije osobe iz Konavala i Opuzena te po jedna osoba iz Janjine, Ploča i Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađena su 374 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 70760 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju tri pacijenta, svi na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 319 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 725 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije