Ostanimo u kontaktu

PARLAMENTARNI IZBORI

Objavljene upute za nedjeljne izbore

Objavljeno prije

Objavljene su upute i preporuke za nedjeljne izbore za Hrvatski sabor, donosimo ih u nastavku.

 • Sva biračka mjesta moraju biti oprana i dezinficirana.
 • Svi članovi biračkih odbora moraju imati maske, a preporuka je i da imaju rukavice.
 • Rukavice moraju biti obavezne kod onih članova biračkog odbora koji identificiraju birače, odnosni onih koji primaju osobne iskaznice.
 • Predsjednici biračkih odbora moraju osigurati dezinficijense na ulazu u biralište.
 • Što se tiče glasačkih kutija, moraju biti na razmaku od metar i pol. Birači također moraju biti na razdaljini od metar i pol.
 • Što se tiče glasovanja izvan biračkih mjesta, oni koji zbog zdravstvenih razloga ne mogu pristupiti biralištu, moraju se najmanje tri dana ranije najaviti biračkom odboru kako bi mogli glasati kod kuće. Te osobe će glasati pred vratima stana.
 • Isto pravilo vrijedi i za one koji su u samoizolaciji.
 • Preporuka je da te osobe imaju maske, a član biračkog odbora imat će masku, rukavice i dezinficijense.
 • Ako ne mogu izaći iz stana ili kuće, član biračkog odbora ući će unutra s navlakama na cipelama.
 • Preporučuje se biračima da izmjere temperaturu, ako je iznad 37,2, tada se trebaju javiti liječniku i ne smiju pristupiti biralištu.
 • Druga je preporuka da nose maske.
 • Prije ulaska na biralište svi moraju dezinficirati ruke

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas zabilježeno 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 18 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 39 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 20 osoba iz Dubrovnika, 18 osoba iz Metkovića (od čega je jedan korisnik Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković), šest iz Stona, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Konavala (od čega su dvije osobe djelatnici Doma za starije Konavle), tri iz Korčule, po dvije iz Lumbarde i Opuzena te po jednoj osobi iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Orebića, Ploča i Zažablja.

Ukupno su zaražene 32 osobe muškog spola i 33 osobe ženskog spola, a za 36 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Zbog interesa javnosti Stožer za CZ DNŽ izvještava kako su testirani korisnici i djelatnici objekta Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković u kojem se nalazio pozitivni korisnik, a koji je trenutno na liječenju u OB Dubrovnik.

Izliječene su 52 osobe: 19 iz Dubrovnika, 13 iz Metkovića, po četiri iz Kule Norinske i Župe dubrovačke, tri iz Orebića, po dvije iz Konavala, Korčule, Opuzena, Ploča te jedna osoba iz Vele Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 52 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, dva pacijenta su na invanzivnoj ventilaciji, jedan pacijent je na neinvanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku. U posljednja 24 sata obrađeno je 236 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 25 393 uzorka.

U samoizolaciji je 830 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 101 slučaj kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije