Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

13. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Objavljen poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga fizičkim osobama, prihvaćen izvještaj o proračunu grada u prvoj polovici godine

Objavljeno prije

13 Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića (4)

Na danas održanoj 13. Sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića raspravljalo se o dvije točke dnevnog reda, prijedlogu Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. i o prijedlogu Odluke o otpisu dugova fizičkim osobama te su obje točke usvojene.

U izvještaju o izvršenju gradskog proračuna objašnjeno je da je u prvoj polovici godine Grad Metković ostvario višak prihoda nad rashodima i iznosu od 3 983 473,40 kune. Naime, ukupni prihodi i primitci do 30. lipnja iznose 25 876 104,40 kuna, a rashodi i izdaci 21 892 631 kunu. Smanjene obaveza u odnosu na 30. lipnja 2017. iznosi 1 017 023 kune.

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis dospjelog duga fizičkim osobama objavljen je na stranici Grada Metkovića te ga možete pročitati ovdje. Zahtjev za otpis duga može se podnijeti za dospjeli dug koji čine glavnica duga i trošak te pripadajuće kamate, a za koji se na 31. prosinca 2017. provodila ovrha na novčanim sredstvima po računima dužnika i koja se na dan stupanja na snagu Zakona o otpisu dugova fizičkih osoba, 21. srpnja 2018. godine, još uvijek provodi. Poziv je objavljen 19. rujna te je rok za podnošenje zahtjeva 30 dana od objave.

Vijećnička pitanja uglavnom su se odnosila o metkovskim ulicama koje imaju infrastruturalne probleme i probleme s odvodnjom oborinskih voda i o dokumentaciji vezanoj za plan i program raspolaganja državnim zemljištem. Gradonačelnik Dalibor Milan rekao je da grad radi na rješavanju problema na ulicama i smatra da je Program rapsolaganja poljoprivrednim zemčjištem u vlasništvu Republike Hrvatske odrađen u skladu sa zakonom.

Sjednicu smo uživo prenosili putem naše Facebook stranice te snimku možete pogledati ovdje:

Tekst/foto/video: Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije