Ostanimo u kontaktu

13. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Objavljen poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga fizičkim osobama, prihvaćen izvještaj o proračunu grada u prvoj polovici godine

Objavljeno prije

13 Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića (4)

Na danas održanoj 13. Sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića raspravljalo se o dvije točke dnevnog reda, prijedlogu Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. i o prijedlogu Odluke o otpisu dugova fizičkim osobama te su obje točke usvojene.

U izvještaju o izvršenju gradskog proračuna objašnjeno je da je u prvoj polovici godine Grad Metković ostvario višak prihoda nad rashodima i iznosu od 3 983 473,40 kune. Naime, ukupni prihodi i primitci do 30. lipnja iznose 25 876 104,40 kuna, a rashodi i izdaci 21 892 631 kunu. Smanjene obaveza u odnosu na 30. lipnja 2017. iznosi 1 017 023 kune.

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis dospjelog duga fizičkim osobama objavljen je na stranici Grada Metkovića te ga možete pročitati ovdje. Zahtjev za otpis duga može se podnijeti za dospjeli dug koji čine glavnica duga i trošak te pripadajuće kamate, a za koji se na 31. prosinca 2017. provodila ovrha na novčanim sredstvima po računima dužnika i koja se na dan stupanja na snagu Zakona o otpisu dugova fizičkih osoba, 21. srpnja 2018. godine, još uvijek provodi. Poziv je objavljen 19. rujna te je rok za podnošenje zahtjeva 30 dana od objave.

Vijećnička pitanja uglavnom su se odnosila o metkovskim ulicama koje imaju infrastruturalne probleme i probleme s odvodnjom oborinskih voda i o dokumentaciji vezanoj za plan i program raspolaganja državnim zemljištem. Gradonačelnik Dalibor Milan rekao je da grad radi na rješavanju problema na ulicama i smatra da je Program rapsolaganja poljoprivrednim zemčjištem u vlasništvu Republike Hrvatske odrađen u skladu sa zakonom.

Sjednicu smo uživo prenosili putem naše Facebook stranice te snimku možete pogledati ovdje:

Tekst/foto/video: Metković NEWS

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije