Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

GRAD METKOVIĆ

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje troškova školskog pribora, opreme i radnih materijala

JAVNI POZIV – podnošenje Zahtjeva za ostvarivanjem prava na jednokratnu pomoć sufinanciranja troškova nabavke školskog pribora, opreme i radnih materijala

Objavljeno prije

Grad Metković je osigurao sredstva od 400.000,00 kuna za nabavku školskog pribora, opreme i radnog materijala učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića za nastavnu godinu 2021./2022. Jednokratna pomoć sufinanciranja školskog pribora, opreme i radnog materijala u iznosu od 300,00 kuna po djetetu/učeniku isplatit će se na račun roditelja/skrbnika, a temeljem zahtjeva.

Sve detalje Javnog poziva i popratne dokumentacije možete preuzeti na sljedećim poveznicama;

1. ODLUKA o jednokratnoj pomoći sufinanciranja nabavke školskog pribora, opreme i radnog materijala učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića za nastavnu godinu 2021.-2022.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

2. JAVNI POZIV – ŠKOLSKI PRIBOR, OPREMA I RADNI MATERIJALI ZA 2021

3. ZAHTJEV – ŠKOLSKI PRIBOR, OPREMA I RADNI MATERIJALI ZA 2021

15. listopada 2020. g., iz gradskoga proračuna, za 1.094 djece, na račune 719 roditelja, isplaćeno je ukupno 328.200,00 kuna, pri čemu je svatko od njih dobio iznos od 300 kn po djetetu.

Podsjećamo da je Grad Metković u Proračunu za 2021. godinu osigurao sredstva za;

* Program pronatalitetnih mjera u iznosu od 740.000,00 kuna

*Program javnih potreba u predškolskom odgoju u iznosu od 14.446.138,29 kuna

*Program osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u iznosu od 640.000,00 kuna

*Program visokog obrazovanja u iznosu od 500.000,00 kuna

*Obnovu dječjih igrališta u iznosu od 470.000,00 kuna

Uvijek ističemo kako su obrazovanje i odgoj najvažniji i kao jedinica lokalne samouprave nastojimo pomoći na tom putu, a ujedno i roditeljima  financijski olakšati.

Grad Metković

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom i savjetnicom Marević na obilježavanju Dana policije

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Dana policije, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i savjetnicom Žaklinom Marević položio je vijenac i zapalio svijeću ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Dubrovniku.

Počast policajcima poginulim u Domovinskom ratu odali su i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević sa suradnicima, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te članovi obitelji poginulih, a molitvu i blagoslov predvodio je policijski kapelan fra Ivo Kramar.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je ovom prilikom kako je uloga milicije u bivšem sistemu bila osjetno drugačija od policije koju danas imamo te kako su svi stanovnici županije zahvalni na tome da je hrvatska policija danas demokratska institucija čuvara javnog reda, mira i sigurnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

”Također, treba se prisjetiti ovom prilikom i kako je policija u početku 90-ih bila prva oružana obrambena snaga koja se suprotstavila velikosrpskoj agresiji, a kasnije je bila izvorište svih drugih postrojbi. Danas ova Policijska uprava bilježi značajne pozitivne rezultate svog predanog rada poput brojnih zapljena droga, osiguravanja granice, ali i činjenice da naši sugrađani osjećaju da žive u sigurnoj županiji”, rekao je župan Dobroslavić te se ovom prilikom zahvalio i Ministarstvu unutarnjih poslova na čelu s potpredsjednikom Vlade Davorom Božinovićem na ustupljivanju policijskog helikoptera za potrebe cjelogodišnje Hitne helikopterske medicinske službe.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je ovom prilikom kako je policija bila okosnica obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, te kako u miru predstavlja sigurnost za sve građane i posjetitelje.

Načelnik PU DN Ivan Pavličević čestitao je svim policajkama i policajcima njihov dan napomenuvši kako su mjerilo kvalitete njihova rada naši sugrađani.

”Svi oni koji rade na terenu znaju koliko je teško ostati sabran i profesionalan postupajući u raznim životnim sudbinama i situacijama, a još je teže doći doma i sve ono što se događalo taj dan staviti sa strane. Priznali to mi ili ne, to i dalje tinja u našoj podsvijesti. Mjerilo našeg rada su naši sugrađani. Vjerujem kako oni znaju da žive u jednom sigurnom okruženju, a to je rezultat našeg rada i postupanja“, izjavio je Pavličević.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije