Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Raspisani javni pozivi za dodjele potpora poduzetnicima u iznosu od milijun kuna

Objavljeno prije

Danas su na mrežnim stranicama Grada Metkovića raspisana i objavljena dva javna poziva za dodjelu potpora metkovskim poduzetnicima.

Prvi je Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa COVID – 19, a tekst Javnog poziva i sve detalje s pripadajućim obrascima možete vidjeti i preuzeti na sljedećoj poveznici.

Drugi je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz Programa mjera poticanja poduzetništva u gradu Metkoviću za 2020. godinu, a tekst Javnog poziva i sve detalje s pripadajućim obrascima možete vidjeti i preuzeti na sljedećoj poveznici.

Javni pozivi otvoreni su u razdoblju od 5. studenog do 19. studenog 2020. godine, nakon čega se obrađuju prijave. Prijave su rangiraju sukladno ostvarenom broju bodova, a ukoliko dva ili više prijavitelja imaju jednak broj bodova, prednost ima onaj prijavitelj koji je ranije predao zahtjev.

Ovim putem pozivam sve metkovske poduzetnike da prouče javne pozive i da se ukoliko ostvaruju uvjete propisane javnim pozivima prijave i ostvare pravo na potporu.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 27 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 27 osoba iz Metkovića, 17 iz Dubrovnika (od čega dvoje korisnika Doma za starije Dubrovnik), pet iz Korčule, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Orebića, po dvije iz Konavala i Dubrovačkog primorja te po jedna osoba iz Kule Norinske, Opuzena, Ploča, Pojezerja, Slivnog i Stona.

Ukupno je zaraženo 38 osoba muškog spola i 28 ženskih osoba, a za 37 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Zbog interesa javnosti Stožer CZ DNŽ izvješćuje kako su zaražena ukupno tri korisnika Doma za starije Dubrovnik (jedan slučaj otkriven prekjučerašnjim testiranjem, te dva jučerašnjim), a testirani su svi korisnici i djelatnici.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovačkog primorja (rođ. 1948.).

Izliječene su 44 osobe: 16 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, po tri iz Vele Luke i Župe dubrovačke, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Konavala i Zažablja, po jedna iz Blata, Korčule, s Lastova, iz Lumbarde i Orebića te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 54 osobe pozitivne na koronavirus. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na kisiku, jedan je na neinvazivnoj ventilaciji, a četiri su na invanzivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađena su 364 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 24 825 uzoraka.
U samoizolaciji je 916 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 100 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije