Ostanimo u kontaktu

'DA SE NE ZABORAVI'

Obilježena 28. obljetnica početka napada na Dubrovnik

Objavljeno prije

Programom pod nazivom “Da se ne zaboravi” jučer je obilježen 1. listopada – 28. obljetnica početka napada na Dubrovnik, a program je započeo polaganjem vijenaca kod Spomen križa na Boninovu.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije vijenac i svijeću položio je župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te pročelnicom UO za poslove Župana i Županijske skupštine Nikolinom Kraljević i županijskim vijećnikom Antom Damićem.

U Crkvi Male braće i ove je godine održan prigodni program, a potom su u znak sjećanja vijenci i svijeće zapaljeni i kod Križa na Srđu, pri čemu su u ime Dubrovačko-neretvanske županije počast odali zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo, pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić i županijski vijećnik Ante Damić.

Počast stradalima odali su predstavnici Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Matom Frankovićem, predstavnici PU dubrovačko-neretvanske i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te ostalih povijesnih udruga.

Spuštanjem vijenaca u more s broda Tirena u poslijepodnevnim satima odana je počast stradalima na moru, a Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu bit će služena u Crkvi Male braće.

U Lazaretima će večeras biti otvorena izložba “Dubrovnik A Scarred City – Stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.”, a otvaranju će kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora nazočiti zamjenica župana Žaklina Marević.

ZDRAVSTVO U DOLINI NERETVE

Objavljen natječaj za rekonstrukciju zgrade Suda u Dnevnu bolnicu Metković

Objavljeno prije

U četvrtak, 27. veljače, objavljen je natječaj za izvođača radova rekonstrukcije (promjene namjene i dogradnje) zgrade Općinskog suda u Metkoviću u zdravstvenu ustanovu Dnevnu bolnicu Metković, podružnicu Opće bolnice Dubrovnik. Ponude se otvaraju 25. ožujka.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac je za Metković NEWS o dosadašnjoj proceduri prenamjene rekao:

– Dosad je već obavljena procedura prenamjene zgrade Suda za Dnevnu bolnicu Metković, odobreno je financiranje te završeno eSavjetovanje, a onda je dokumentacija ponovno poslana u Središnju agenciju za financiranje projekata (SAFU). Kad je agencija odobrila, slijedilo je raspisivanje natječaja za izvođača radova po europskim principima – natječaj se otvara i na europske natječajne stranice, a po primitku ponuda izabire se izvođač i uvodi izvođača radova u posao.

Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja Metković

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić je o raspisivanju natječaja za Metković NEWS rekao:

– Slijedom obećanja od strane Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstva zdravstva i prepoznate potrebe za organiziranje zdravstvene zaštite u dolini Neretve, od kojih je jedan od segmenata i Dnevna bolnica u Metkoviću kao podružnica OB Dubrovnik, pristupilo se prikupljanju dokumentacije i nakon što se dobila pozitivna ocjena u središnjoj agenciji za EU fondove SAFU, bolnica je raspisala natječaj. Ukoliko sve bude u redu, kroz koji mjesec bi mogli početi i radovi. Sve ide po planiranom redoslijedu postupaka, – rekao je Bekić.

Mario Bekić, ravnatelj OB Dubrovnik

PrintScreen

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije