Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB METKOVIĆ

Obilježen Svjetski dan socijalnog rada

Objavljeno prije

Povodom Dana otvorenih vrata Centra za socijalnu skrb Metković, a u sklopu obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada, župan Nikola Dobroslavić, zamjenica župana Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan posjetili su Centar.

Tijekom susreta, ravnatelj Centra Vatroslav Vugdelija upoznao je župana i zamjenicu s projektima koji su u provedbi, ali i s onima u pripremi. Istaknuto je kako svi projekti koji uključuju korisnike, a posebice načine na kojima im se može pomoći u rješavanju svakodnevnih problema, uvelike pomažu njima samima, ali koriste i cijeloj zajednici. Osim korisnika-pojedinaca, Centar surađuje i s udrugama s područja doline Neretve koje se brinu za osjetljive skupine, čime svojim aktivnostima dopiru do još većeg broja korisnika, a takve su se aktivnosti pokazale vrlo korisnima, pojasnio je ravnatelj Centra.

Župan Dobroslavić i zamjenica Marević pohvalili su brojne aktivnosti koje Centar provodi, istaknuvši kako i Županija kontinuirano provodi programe socijalne skrbi. U suradnji s udrugama i institucijama takvi programi, usmjereni ka onima kojima je to najpotrebnije, naposljetku koriste i pojedincima i čitavoj zajednici, a uspješnost ovakvih aktivnosti najveća je upravo kada se one provode na svim razinama, zaključeno je na sastanku.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, četiri osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 26 osoba muškog spola i 31 osobi ženskog spola: 31 iz Dubrovnika, osam iz Korčule, četiri iz Konavala, Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke te jednoj iz Stona i Zažablja.

Izliječeno je 90 osoba: 42 iz Dubrovnika, 14 iz Konavala, sedam iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Korčule i Vele Luke, tri iz Orebića i Ploča, dvije iz Kule Norinske i Stona te jedna iz Blata, Smokvice, Zažablja i s Lastova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 580 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 173 634 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 45 osoba pozitivnih na koronavirus, šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalazi se na respiratoru.

U samoizolaciji je 671 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 985 slučajeva kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije