Udruga Prijatelj

Obilježen Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom

Danijela Raič je učenicima OŠ Stjepana Radića održala predavanje na temu: pristup i komunikacija osobama sa cerebralnom paralizom i djeci s invaliditetom.

Objavljeno 8. svibnja 2013. u kategorijama: Metković, News.

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana cerebralne paralize Danijela Raič, bacc. accupational therapeut je održala učenicima Osnovne škole Stjepana Radića predavanje na temu: pristup i komunikacija osobama sa cerebralnom paralizom i djeci s invaliditetom.
Problemi osoba s cerebralnom paralizom, njihovih obitelji i osoba koje o njima skrbe, uza sva dugogodišnja nastojanja Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize i ove Udruge, u široj javnosti ali i među onima od kojih se to očekuje, još uvijek nisu dovoljno poznati i prepoznati. Želimo da se građani više senzibiliziraju s problemima s kojima se susreću osobe s cerebralnom paralizom kako bi se poboljšala njihova kvaliteta života. Ciljevi su nam:

  1. Informirati i povećati znanje i svjesnost građana i osoba s cerebralnom paralizom te njihovih obitelji o tome što je cerebralna paraliza a što nije,
  2. Naglasiti medicinske, psihološke, socijalne i ekonomske aspekte cerebralne paralize,
  3. Upoznati nadležna ministarstva, organe lokalne uprave i samouprave kao i medije o problemima osoba s cerebralnom paralizom,
  4. Promijeniti sliku o cerebralnoj paralizi i dopustiti osobama s cerebralnom paralizom da imaju svoje mjesto u društvu,
  5. Postići bolje razumijevanje i prihvaćanje osoba s cerebralnom paralizom od strane odgajatelja u vrtićima, nastavnika u školama, predavača i kolega na fakultetima i visokim učilištima, poslodavaca i drugih zaposlenika, te cjelokupne javnosti.

Galerija

Ministrica Opačić je povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom istaknula da će Ministarstvo socijalne politike i mladih podržati sve one programe koje pružaju direktnu uslugu korisnicima jer ukoliko bi se ti programi ugasili, djeca i odrasli koji imaju potrebu za tom vrstom potpore, ostali bi bez pomoći koja im je potrebna. Također je istaknuto da Ministarstvo razmatra koje usluge od postojećih može dodatno ojačati zajednici jer je puno efikasnije razvijati postojeće usluge i dizati ih na određenu razinu nego li kreirati nove.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari