Ostanimo u kontaktu

ORNITOLOŠKO DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Obilježen Europski vikend promatranja ptica ‘Euro Birdwatch day’

Objavljeno prije

Iz ornitološkog društva Brkata sjenica javljaju nam o obilježavanju Europskog vikenda promatranja ptica ‘Euro Birdwatch day’.

Svake godine, prvi vikend u listopadu, obilježava se Europski vikend promatranja ptica. To je najveće Bird Lifeovo događanje koje je započeto, već sad daleke, 1993.godine. Cilj obilježavanja ovih dana je podizanje svijesti o potrebama ptica selica za staništima na njihovim selidbenim putevima na Mediteranu i Africi. Kao i svake godine , tako i ove i članovi naše udruge obilježili su ovaj dan kako drugačije nego na terenu. Rano ujutro Bariša i Nikola krenuli su prema Buškom jezeru. Tamo ih je dočekao kolega Mirko Šarac . Uz jutarnju maglu i prohladno vrijeme obišli su dijelove odvodnih kanala sa Buškog blata i Buško jezero. Primijećeno je da su pridošle neki od ptičjih „vjesnika“ zime kao Veliki svračak(Lanius excubitor), Krunata patka(Aythya fuligula) te par tisuća lisaka i pataka. Sa Mirkom smo prokomentirali neobično lijepo vrijeme u ovo doba , koje vlada i na sjeveru Europe, koje svakako utječe na jesensku migraciju ptica. Bilo nam je krasno te se nadamo ponovno susretu s Mirkom i posjetu Buškom jezeru.

U nedjelju Europski vikend promatranja ptica obilježili smo na Ušću Neretve. Od zanimljivosti u ptičjem svijetu možemo spomenuti Rđaste žalare (Calidris ferruginea), Male žalare (Calidris minuta) te pomalo dolaženje patkarica. U fotogaleriji prenosimo vam dio doživljaja sa terena, – javio je čelnik tog društva Bariša Ilić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

DONACIJA 1,5 TONA MANDARINA

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska usrećila kolege iz Petrinje i Gline

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ni gotovo 10 mjeseci nakon razornog potresa koji je prošle godine pogodio našu županiju, nisu zaboravili svoje kolege.

S načelnikom policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivanom Pavličevićem, zamjenikom načelnika policijske uprave Mirom Bajom, kao i policijskim službenicima s područja doline Neretve, dopremili su mandarine za sve zaposlenike Policijskih postaja Petrinja i Glina.

Navedeni poklon je znak zajedništva i prijateljstva prema svim policijskim službenicima i zaposlenicima spomenutih policijskih postaje, koje su najviše stradale u potresu. Mandarine je jučer, 21. listopada, osobno u Policijsku postaju Petrinja predao zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije