Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

ORNITOLOŠKO DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Obilježen Europski vikend promatranja ptica ‘Euro Birdwatch day’

Objavljeno prije

Iz ornitološkog društva Brkata sjenica javljaju nam o obilježavanju Europskog vikenda promatranja ptica ‘Euro Birdwatch day’.

Svake godine, prvi vikend u listopadu, obilježava se Europski vikend promatranja ptica. To je najveće Bird Lifeovo događanje koje je započeto, već sad daleke, 1993.godine. Cilj obilježavanja ovih dana je podizanje svijesti o potrebama ptica selica za staništima na njihovim selidbenim putevima na Mediteranu i Africi. Kao i svake godine , tako i ove i članovi naše udruge obilježili su ovaj dan kako drugačije nego na terenu. Rano ujutro Bariša i Nikola krenuli su prema Buškom jezeru. Tamo ih je dočekao kolega Mirko Šarac . Uz jutarnju maglu i prohladno vrijeme obišli su dijelove odvodnih kanala sa Buškog blata i Buško jezero. Primijećeno je da su pridošle neki od ptičjih „vjesnika“ zime kao Veliki svračak(Lanius excubitor), Krunata patka(Aythya fuligula) te par tisuća lisaka i pataka. Sa Mirkom smo prokomentirali neobično lijepo vrijeme u ovo doba , koje vlada i na sjeveru Europe, koje svakako utječe na jesensku migraciju ptica. Bilo nam je krasno te se nadamo ponovno susretu s Mirkom i posjetu Buškom jezeru.

U nedjelju Europski vikend promatranja ptica obilježili smo na Ušću Neretve. Od zanimljivosti u ptičjem svijetu možemo spomenuti Rđaste žalare (Calidris ferruginea), Male žalare (Calidris minuta) te pomalo dolaženje patkarica. U fotogaleriji prenosimo vam dio doživljaja sa terena, – javio je čelnik tog društva Bariša Ilić.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije