Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

OBILJEŽAVANJE VINSKE SORTE

Međunarodni dan plavca malog

Objavljeno prije

Croatian Wine Alliance, grupa globalnih timova koji promiču hrvatska vina predvođena dvojcem iz SAD-a, Aroma Wine Co. i Croatian Premium Wine Imports, Inc., 21. rujna organiziraju obilježavanje Međunarodnog dana plavca malog. Ova suradnja je javno i privatno partnerstvo organizacija iz SAD-a, Kanade, Australije, Europe i Hrvatske, a sve je posvećeno ovoj autohtonoj i najznačajnijoj hrvatskoj crnoj sorti. Detaljne informacije i novosti možete pratiti preko hastaga #internationalplavacmaliday i pronaći na Facebook stranici: https://www.facebook.com/internationalplavacmaliday

– Plavac mali, kao dominantna sorta crnog vina iz Hrvatske, prepoznatljiva je po izrazitoj aromi i taninima te zaslužuje svoj dan otprilike u vrijeme kad se i bere,” rekla je Mirena Bagur, suosnivačica Croatian Premium Wine Imports, Inc. “Obilježavati ćemo ovaj dan svake godine, u tjednu oko 21. rujna, s raznim edukativnim i promotivnim sadržajima u područjima gdje se predstavlja plavac mali. Recimo, u Bostonu organiziramo večeru te sljubljivanje hrane s raznim plavcima i nekoliko degustacija u vinotekama,-  kaže Mirena.

Vinogorje Komarna – Plavac mali

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Croatian Wine Alliance – javna i privatna suradnja

Aroma Wine Co. i Croatian Premium Wine Imports, Inc., dvojac je sa sjedištem u SAD-u, a surađuju s organizacijama širom svijeta na podizanju svijesti o vrhunskim hrvatskim vinima, uključujući i “Vina Hrvatske” https://vinacroatia.hr/ , vinsku organizaciju pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, “Vino Dalmacije”, https://vinodalmacije.com/, udrugu vinara u Dalmaciji i Hrvatsku turističku zajednicu, zatim uvoznike i distributere u SAD -u, Kanadi, Australiji i Europi. Osim toga, veleposlanstvo Republike Hrvatske u SAD-u podržava američke uvoznike. Popis organizacija sudionika možete vidjeti na Facebooku.

– Plavac mali je najvažnija sorta Dalmacije, kao i glavna sorta u dva područja sa zaštićenom oznakom izvornosti (ZOI) – Dingač, prvi hrvatski ZOI, i nedavno zaštićeni ZOI Ponikve, – rekao je doc. dr. sc. Leo Gracin, predsjednik Udruženja Vino Dalmacije, enolog i predavač na studiju Mediteranske poljoprivrede Sveučilišta u Splitu.

– Svoju jedinstvenu kvalitetu plavac mali postiže na strmim južnim padinama otoka i priobalja Dalmacije, gdje su vina snažna sa zrelim taninima i izraženim aromama tamnog bibičastog voća. A dodatnom strukturom i nježnim aromama hrasta, postiže svoj puni potencijal kakvim se mogu podičiti samo najbolja svjetska vina toplih područja. – dodao je.

Vinogorje Komarna – Plavac mali

Kako obilježiti Međunarodni dan Plavca Malog

  • Potaknite druge na sudjelovanje u proslavama.
  • Pratite i širite avanture plavca malog na Facebooku https://www.facebook.com/internationalplavacmaliday
  • Označite tu stranicu kada objavljujete vlastiti sadržaj i koristite hashtag #plavacmali
  • Organizirajte vlastite degustacije, uparivanja vina, nagradne igre ili edukativne događaje – osobno ili virtualno – te napišite tekstove o #plavacmali
  • Pozovite medije na virtualni događaj 20. rujna, u podne po istočnoameričkom vremenu ili 18:00 po centralno evropskom, kako bi predstavili plavac mali i vinare u regiji. Mediji se mogu registrirati na Zoom: http://eepurl.com/hGY1xf

————————– ===== ————————–

Aroma Wine Co. Anna M. Vidučić, WSET3&4, hrvatskog porijekla, odrasla u Parizu, kao izvršna direktorica Aroma Wine Co., New Jersey, koristi svoje 20-godišnje iskustvo i znanje o ugostiteljstvu i vinskoj industriji kako bi strateški vodila vinarije kroz zamršenost američke trgovine, medija i potrošača tržištima. Slijedite Annu: Instagram i Facebook.

Croatian Premium Wine Imports, Inc. Sa sjedištem u Bostonu, Mass., CPWI uvozi, distribuira i putem interneta prodaje i dostavlja autohtona hrvatska vina u većinu država SAD. Portfelj tvrtke uključuje više od 70 vina iz svih hrvatskih vinskih regija. Za više informacija, upite ili naručivanje putem interneta posjetite www.CroatianPremiumWine.com/wine, kontaktirajte nas na info@croatianpremiumwine.com i pratite nas na Linkedinu, Twitteru, Facebooku i Instagramu.

————————– ===== ————————–

Kontakti

Anna Viducic Anna@aromawineco.com +1.917.952.4437
English i Hrvatski
Mirena Bagur Mirena.Bagur@croatianpremiumwine.com +1.617.987.4232×2

DANI MANDARINA U OPUZENU

Održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend’

Objavljeno prije

U sklopu manifestacije Dani mandarina, koja se već šestu godinu za redom provodi u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, u petak je održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend‘, na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalne uprave i samouprave, predstavnici OPG-ova, otkupljivača, Ministarstva poljoprivrede.

Glavni naglasak rasprave je bio na proizvodnji agruma, ekološkom u odnosu na konvencionalni način proizvodnje, te turističkom aspektu, odnosno budućnosti same proizvodnje i plasmana na tržište.

Izjavu smo dobili od Žakline Marević, ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Poruka današnjeg ‘panela’ je jedna svijetla pogled na budućnost proizvođača u dolini Neretve. Mi kao županija imamo razvijenu poljoprivredu kao drugu gospodarsku djelatnost, odmah iza turizma i drago mi je da je pozitivna poruka poslana iz Srednje poljoprivredne škole u Opuzenu, u kojoj smo na inicijativu ravnateljice Danijele Primorac potpomogli da se uvede i agro-turistički smjer, a sve to vodi našem cilju koji smo postavili prije pet godina, a to je da se u Opuzenu uspostavi dislocirani studij agronomije, – optimistična je Marević.

Manifestacija Dani mandarina je osmišljena u cilju promocije poduzetničkih vještina u agroturizmu, očuvanju tradicijskih vrijednosti doline Neretve kroz daljnju stručnu afirmaciju i turističku valorizaciju mandarine kao agroturističkog brenda.

U raspravi su sudjelovali gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, Žaklina Marević ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije, Ivana Tomac Talajić ispred Ministarstva poljoprivrede, Mario Car ispred Zavoda za mediteranske kulture, ispred proizvođača mandarina su bili Leo Musulin i Ivan Mihaljević, a ispred otkupljivača Milan Utovac (NTL) i Dragan Crnomarković (Ennafruit grupa), te Joško Curić Babić i predstavnice DUNEA-e Petra Popović i Antonija Odak, i ravnateljica Srednje poljoprivredne i tehničke škole Danijela Primorac.

Manifestacija je održana u okviru Europe Directa.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije