Ostanimo u kontaktu

UDRUGA DOBRA

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Objavljeno prije

Jučer je u prostorijama Doma za starije osobe i rehabilitaciju obilježen Međunarodni dan starijih osoba.  Dio je to projektnih aktivnosti udruge DOBRA kroz projekt Za veselu starost br. 3.

Projektom Za veselu starost br. 3  želi se potaknuti sudjelovanje starijih osoba na tjelovježbu što je osim zdravstvenog jedan od načina njihove socijalne integracije čime će se i unaprijediti kvaliteta njihovog života.

Prilikom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba korisnici su imali priliku kroz Organizaciju radionice VJEŽBAJ educirati se o zdravom stilu života. Kroz edukaciju o važnosti tjelovježbe u njihovoj dobi, upoznali su se i sa važnostima tjelovježbe za starije i nemoćne osobe i na taj način potaknuli ih da postanu aktivniji jer godine nisu izlika za neobavljanje fizičkom aktivnosti.

Partneri na projektu su Dom za starije osobe i rehabilitaciju Metković, te udruga Otac Ante Gabrić iz Metkovića. Projekt financira Grad Metković.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom niti danas

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzeta 24 uzorka, 22 su negativna, a za 2 se još čekaju rezultati. I danas imamo jednu ozdravljenu osobu, i to iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb je poslano je 3125 uzoraka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je samo jedna osoba te u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije