Ostanimo u kontaktu

ŠKOLA ZA ŽIVOT

Obavijesti iz metkovskih osnovnih škola o udžbenicima u školskoj godini 2019./20.

Objavljeno prije

Obavijest o udžbenicima iz OŠ Stjepana Radića:

Frontalna provedba reforme obrazovnoga sustava (ŠKOLA ZA ŽIVOT) kreće  od jeseni 2019. godine u svim predmetima 1. i 5. razreda osnovne škole i Biologiji, Kemiji i Fizici u 7. razredu osnovne škole što podrazumijeva uporabu novih udžbenika izrađenih prema novim predmetnim kurikulima.

Prema Zakonu o udžbenicima i drugima obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, a nakon objave Kataloga odobrenih udžbenika, učitelji razredne i predmetne nastave OŠ Stjepana Radića izvršili su odabir novih udžbenika za 1. i 5. razred, kao i za tri udžbenika u 7. razredu te su donijeli sljedeću odluku o odabiru udžbenika:

*** Odabir drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke i sl.) prema Katalogu odobrenih drugih obrazovnih materijala je u tijeku, te će rezultati izbora biti naknadno objavljeni na mrežnim stranicama škole.

U 2., 3., 4, 6, 7. (osim Biologije, Kemije i Fizike) i 8. razredu obrazovanje se nastavlja prema starom nastavnom planu i programu, a u upotrebi će biti udžbenici i drugi obrazovni materijali koji su izabrani 2014. godine

FINANCIRANJE (BESPLATNI UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI ZA SVE UČENIKE)

Svi udžbenici od 1. do 8. razreda iz obveznih i izbornih predmeta  bit će besplatni za sve učenike osnovnih škola, a nabavu tih udžbenika financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz državnog proračuna. Dio udžbenika namjenjen za višegodišnje učenje iz 2., 3. i 4. razreda koji je u šk. g. 2018./2019. financirao Grad Metković, a koje su učenici bili dužni vratiti na kraju nastavne godine, iskorist će se za uporabu u novoj školskoj godini.

Drugi obrazovni materijali (radne bilježnice, zbirke, atlasi i dr.) od 1. do 8. razreda bit će također besplatni za sve učenike, a njihovu će nabavu financirati osnivač OŠ Stjepana Radića, tj.  Dubrovačko-neretvanska županija.

*** Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao i Dubrovačko-neretvanska županija, neće financirati kupnju likovnih mapa, te su ih roditelji dužni sami kupiti.

Obavijest o udžbenicima iz OŠ don Mihovila Pavlinovića:

Kurikularna reforma obrazovnog sustava Škola za Život uvodi se u sve osnovne škole s početkom šk.god. 2019./2020. u svim predmetima za učenike 1. i 5. razreda te u predmetima Fizika, Biologija i Kemija za učenike 7. razreda.

Prema Zakonu o udžbenicima i drugima obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, a nakon objave Kataloga odobrenih udžbenika, stručna vijeća učitelja razredne nastave i predmetne nastave donijeli su odluke o odabiru sljedećih udžbenika:

1. RAZRED

5. RAZRED

7. RAZRED (fizika, kemija, biologija)

Drugi obrazovni materijali ( radne bilježnice, zbirke i dr.) prema Katalogu odobrenih drugih obrazovnih materijala će biti objavljeni 3.7.2019. na mrežnoj stranici škole. Nabavu drugih obrazovnih materijala financira Dubrovačko- neretvanska županija (osim likovnih mapa, radne kutije za tehničku kulturu i atlasa).

Atlase za 5. razrede će financirati županija.

 

EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

Nadležne službe odrađuju svoj posao i situacija u Kuli Norinskoj je stabilna – rekao nam je načelnik Nikola Krstičević

Objavljeno prije

Slijedom pojave Covid-19 virusa u dolini Neretve, prvog slučaja koji je u srijedu potvrđen kod starije muške osobe u Kuli Norinskoj, upitali smo načelnika Nikolu Krstičevića kakvo je danas stanje.

– Kao što je već svima poznato, muškoj osobi s područja naše općine utvrđena je zaraza Covid-19 virusom. On se trenutno nalazi u OB Dubrovnik i njegovo stanje je stabilno. Paralelno s tom informacijom poduzeli smo sve potrebne mjere koje je za takve situacije propisao Nacionalni stožer civilne zaštite i mogu reći da su nadležne službe odradile odličan posao te za sada nemamo novozaraženih. Utvrđeni su svi kontakti zaraženog i mjere samoizolacije izdane su za 15 osoba, a njegova uža obitelj je testirana u OB Dubrovnik. Kako nas je izvijestio Stožer civilne zaštite DNŽ, po nalazima koji su jutros stigli iz Zagreba vidimo da u našoj općini nema novozaraženih. Nadležne službe rade svoj posao i mogu reći da je za sada stanje stabilno, – rekao nam je načelnik Krstičević.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije