Ostanimo u kontaktu
Sveznalica 1200xXXX

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Obavijest svim OPG-ima upisanim u Fitoupisnik

Objavljeno prije

S obzirom na stupanje na snagu Pravilnika o Službenom registru specijaliziranih subjekata, obavještavamo sve subjekte upisane temeljem Pravilnika o fitosanitarnom upisniku i biljnim putovnicama da će na adresu sjedišta dobiti (ili su već dobili) obavijest sa pozivom da ažuriraju podatke do 1.lipnja 2021.god.

Ažuriranje subjekata koji su upisani u Fitosanitarni upisnik (Registar) vrši se slanjem popunjenog obrasca 1. iz Priloga 1. i Priloga 2. Pravilnika.

Za ažuriranje podataka (prethodno već upisan subjekt) ne plaća se upravna pristojba (taksa).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Za upis novog subjekta (prethodno nije upisan) plaća se uprava pristojba (taksa) u iznosu od 35kn, i to kao prilog zahtjevu za upis (slanje poštom) ili prilaganjem potvrde o uplati elektroničkim putem (IBAN i naziv korisnika plaćanja: HR1210010051863000160, Ministarstvo financija RH, Podaci o plaćanju: HR64 5002-1079-OIB) (slanje e-mailom).

Preuzmite Zahtjev za upis u registar

Popunjeni obrazac šalje se poštom na adresu:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
Ulica grada Vukovara 78
10000 Zagreb
„Upis u Registar specijaliziranih subjekata“

ili (ispunjen i skeniran) na e-mail:

HR_plant.health@mps.hr

Za sva pitanja obratiti se na telefone: 01/6109 514, 01/6109 982, 01/6109 354, 01/6109 314, ili na e-mail: HR_plant.health@mps.hr

Upute za popunjavanje:

Na prvoj stranici potrebno je upisati registracijski broj (dobiven pri prvom upisu u Fitoupisnik), označiti DOPUNA/IZMJENA, i popuniti točke 1.-5. sa osobnim podacima;

Na drugoj stranici pod točkom 1. označiti PROIZVODNJA i PREMJEŠTANJE (prodaja/distribucija), pod točkom 2. označiti NE, te u tablici pod kategorijama bilja označiti PROIZVODNJA i PRODAJA onoga bilja kojega proizvodite (npr.citrusi);

Na trećoj stranici samo ispuniti DATUM I MJESTO, te POTPIS;

Na četvrtoj stranici ispunite IME I PREZIME, OIB, te DATUM I MJESTO, i POTPIS.

HAPPY CITRUS

OPG Krstičević dvostruki šampion Sajma ziminice

Objavljeno prije

Klaudia Krstičević, sa svojim proizvodima Happy Citrus učinila je iskorak u vođenju ekološkog poljoprivrednog gospodarstva u dolini Neretve. Danas ona svoje mandarine koje plasira na tržište označava poznatim zelenim listićem, oznakom ekoproizvod, što kupcima na području cijele Europske unije jamči da se radi o ekološki uzgojenom voću.

Surađuju sa nizom ekotržnica na području Hrvatske što je i temeljni poticaj za širenje i usavršavanje proizvodnje. Krstičevići proizvode sokove od mandarina, arancine, marmelade i suhe smokve. Sok je čist, prirodan bez dodatka vode, šećera i konzervansa. Proizvode i više vrsta marmelade. Radi se o džemu mandarina s narančom i mandarina sa suhom smokvom te džemu od smokve.

Svoj proizvodni pogon imaju u Poduzetničkom inkubatoru u Pločama gdje planiraju širenje palete proizvoda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

OPG Klaudije Krstičević dvostruki je šampion trećeg ocjenjivanja prehrambenih proizvoda prerade biljnog podrijetla u kategoriji džemovi, marmelade i pekmezi u sklopu 7. Sajma zimnice i autohtonih proizvoda.

Na sajmu, koji se tijekom vikenda održao na Europskom trgu u Zagrebu, ocijenjeno je 115 uzoraka u devet kategorija te dodjeljeno 107 diploma: 37 zlatnih, 27 strebrne, 32 brončane i 11 priznanja. Po pojedinim kategorijama dodijeljeno je 9 šampionskih odličja.

Klaudija Krstičević iz Krvavca kod Metkovića kaže da OPG imaju od 2003. godine dok se preradom voća u prerađevine i sokove, a uzgajaju najviše mandarine, limune i smokve, bave od 2013. godine. Njihove marmelade koje imaju eko znak su više puta nagrađivane. Sokovi su od eko mandarine bez dodatka konzervansa, šećera i umjetnih sladila.

Piše: Dubrovački vjesnik

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije