Predavanje

O kemijskoj analizi tla i biljnoga materijala

Jučer je u Opuzenu, u prostorijama tvrtke Poljopromet i službeno otvoren laboratorij za analizu tla.

Objavljeno 19. ožujka 2013. u kategorijama: Gospodarstvo, News, Opuzen.

Nakon što je jučer u Opuzenu u prostoru tvrtke Poljopromet i službeno otvoren laboratorij za analizu tla, u Hotelu Merlot je organizirano predavanje za poljoprivrednike na temu Nužnost kemijskih analiza tla i biljnog materijala u svrhu racionalne gnojidbe voća i povrća.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poljoprivrednici su upoznati s mogućnostima i uslugama koje im pruža novi laboratorij, ali i s dobrom poljoprivrednom praksom. Tako se dosta govorilo o zahtjevima koje mora zadovoljiti neki poljoprivredni proizvođač ga bi mu proizvodi dobili certifikat GLOBALGAP. Radi se o praćenju svih procesa na poljoprivrednom dobru od nabave sadnog materijala i pripreme tla do krajnjega proizvoda.

Poljoprivrednici su upoznati i s nužnošću analize tla i biljnoga materijala jer, prema istraživanjima, samo manji dio poljoprivrednih površina u dolini Neretve sadrži optimum makro i mikro elemenata potrebnih za dobar razvoj biljke i ploda. Moglo se čuti da nerijetko u tlu bude višak nekog , što otežava preuzimanje drugih važnih elemenata, ali i stvara nepotrebne troškove. Osim toga poljoprivrednici su upoznati sa načinima uzimanja uzoraka tla i biljnoga materijala za analizu. Laboratorij je otvoren privatnim partnerstvom Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen i kontrolne kuće Euroinspekt Croatiakontrol.

Prenosi metkovic.hr

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari