Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

METKOVSKO LJET0 2015

Novozelanđani izazvali ovacije u gradskom kazalištu u Metkoviću

Objavljeno prije

Maori u GKS-u

HKUD-a Kralj Tomislav iz novozelandskoga Aucklanda, kojemu se pridružila  prijateljska maorska skupina Te Roopu Tarara o Aotearoa i samoanske klape Samoana, koja je izvodila pjesme na tečnom hrvatskom jeziku, napunili gledalište gradskog kazališta do posljednjeg mjesta. Publika je ispunila svoja očekivanja i dobila večer za pamćenje, a gosti su uživali interakcijom posjetitelja.

Večer, koja je sastavni dio Metkovskog ljeta 2015 bila je pravi hepening. Ispred organizatora nazočne je  pozdravili zamjenica gradonačelnika Grada Metkovića, Katarina Ujdur i predsjednik Udruge neretvanskih lađara, Dalibor Obradović.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Katarina Ujdur pozdravila goste i zaželjela im dobrodošlicu, te se obratila gostima sa par prigodnih rečenica na engleskom jeziku. Dalibor Obradović izrazio je zadovoljstvo prekrasnom atmosferom, koju je nazvao „neobična večer“ te izrazio zahvalnost dosadašnjem predsjedniku Udruge lađara, Marku Marušiću, kojemu je odao priznanje i najveću zaslugu za gostovanje prijatelja sa Novog Zelanda. Podsjećamo da je Marko Marušić, gostujući na Novom Zelandu prije četiri godine, u funkciji predsjednika Udruge lađara, sklopio prijateljstvo sa skupinama koje su sinoć nastupile. U znak tog prijateljstva gosti s Novog Zelanda su predsjedniku Udruge lađara Neretve, Daliboru Obradoviću, uručili uokviren pleteni remen na kojemu se nalazi njihov tradicionalni grb kojemu su Maori u znak prijateljstva s Hrvatima dodali i našu šahovnicu.

Donosimo opširnu fotogaleriju…

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije