Ostanimo u kontaktu

SUSTAV ZAŠTITE OD POPLAVA

Novim planom zaštite obuhvaćene i kuće na Duvratu

Objavljeno prije

DSC_0055

Inicijativa stanovnika Duvrata da se planiranim nasipom za obranu od poplava obuhvate i njihove kuće, kako to prvobitno nije bilo planirano, urodila je plodom.

Naime, kako prenose mrežne stranice Grada Metkovića, Hrvatske vode kao investitor gradnje sustava za obranu od poplava uspjeli su se nakon nekoliko sastanaka dogovoriti s stanovnicima Duvrata, te je trase nasipa izmjenjena.

Planirana dužina trase od 430 m produljit će se za oko 150 m što će zahtijevati otkup oko 8.000 m2 terena u privatnome vlasništvu. Povećanoga obima radova ukupna cijena nasipa porasti za oko 1,4 milijuna kuna, u čemu će jednim dijelom morati sudjelovati i Grad Metković.

DSC_0053

Posjetimo, prvobitnim planom područje Duvrata bilo je izostavljeno iz sustava za obranu od poplava, slika ispod.

nasip-duvrat

 

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije