Ostanimo u kontaktu

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Nove stipendije za konobare i kuhare

Objavljeno prije

Foto: Srednja škola Metković/ Rade Nikoletić

Foto: Srednja škola Metković/ Rade Nikoletić

U suradnji sa hotelskom kućom Hoteli Živogošće, našoj školi opet su odobrene nove stipendije sa još boljim uvjetima u odnosu na one prije dvije godine.

Radi se o novih 17 stipendija 11 za kuhare i 6 za konobare. Učenici su ovo ljeto obavljali stručnu praksu u dva hotela u Živogošću i Igranama, te su svojim radom i zalaganjem zaslužili ovu nagradu. Stipendija po učeniku iznosi 1400kn mjesečno koju će učenici primat od 01.09.do 01.06., a nakon toga idu u hotel na obavljanje stručne ljetne prakse koja će im također biti plaćena. Nakon završenog školovanja dužni su za hotel odraditi samo jednu godinu koja je također plaćena.

Važno je napomenuti da uz ove uvjete djeca imaju dva dnevna obroka i smještaj koji je osigurao hotel. Nama kao mentorima je zaista iznimna čast i zadovoljstvo što smo povezani sa ovako velikim hotelskim kućama, i da imamo učenike koje udovoljavaju njihovim uvjetima i standardima. Hotelski management nam je obećao rotaciju učenika kroz sve njihove poslužne i kuhinjske odjele. Tako da će kuhari proći sve odjele od hladne kuhinje do slastičarnice, a konobari od banketa do koktel barova i sl.

Našim učenicima ponuđena je velika prilika, te je sad na njima da još više pokažu svoje znanje, vještine i kompetencije kako bi što prije napredovali u svojoj gastronomskoj struci. Želimo im puno uspjeha u njihovoj daljnjoj karijeri, te da što prije potpišu Ugovore o radu. Ovo je još jedan dokaz da tko god upiše ova zanimanja konobar – kuhar ide odmah nakon završene škole na posao.

Rade Nikoletić, prof.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije