Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Nove stipendije za konobare i kuhare

Objavljeno prije

Foto: Srednja škola Metković/ Rade Nikoletić

Foto: Srednja škola Metković/ Rade Nikoletić

U suradnji sa hotelskom kućom Hoteli Živogošće, našoj školi opet su odobrene nove stipendije sa još boljim uvjetima u odnosu na one prije dvije godine.

Radi se o novih 17 stipendija 11 za kuhare i 6 za konobare. Učenici su ovo ljeto obavljali stručnu praksu u dva hotela u Živogošću i Igranama, te su svojim radom i zalaganjem zaslužili ovu nagradu. Stipendija po učeniku iznosi 1400kn mjesečno koju će učenici primat od 01.09.do 01.06., a nakon toga idu u hotel na obavljanje stručne ljetne prakse koja će im također biti plaćena. Nakon završenog školovanja dužni su za hotel odraditi samo jednu godinu koja je također plaćena.

Sveznalica 7400xXpx

Važno je napomenuti da uz ove uvjete djeca imaju dva dnevna obroka i smještaj koji je osigurao hotel. Nama kao mentorima je zaista iznimna čast i zadovoljstvo što smo povezani sa ovako velikim hotelskim kućama, i da imamo učenike koje udovoljavaju njihovim uvjetima i standardima. Hotelski management nam je obećao rotaciju učenika kroz sve njihove poslužne i kuhinjske odjele. Tako da će kuhari proći sve odjele od hladne kuhinje do slastičarnice, a konobari od banketa do koktel barova i sl.

Našim učenicima ponuđena je velika prilika, te je sad na njima da još više pokažu svoje znanje, vještine i kompetencije kako bi što prije napredovali u svojoj gastronomskoj struci. Želimo im puno uspjeha u njihovoj daljnjoj karijeri, te da što prije potpišu Ugovore o radu. Ovo je još jedan dokaz da tko god upiše ova zanimanja konobar – kuhar ide odmah nakon završene škole na posao.

Rade Nikoletić, prof.

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije