Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Nove stipendije za konobare i kuhare

Objavljeno prije

Foto: Srednja škola Metković/ Rade Nikoletić

Foto: Srednja škola Metković/ Rade Nikoletić

U suradnji sa hotelskom kućom Hoteli Živogošće, našoj školi opet su odobrene nove stipendije sa još boljim uvjetima u odnosu na one prije dvije godine.

Radi se o novih 17 stipendija 11 za kuhare i 6 za konobare. Učenici su ovo ljeto obavljali stručnu praksu u dva hotela u Živogošću i Igranama, te su svojim radom i zalaganjem zaslužili ovu nagradu. Stipendija po učeniku iznosi 1400kn mjesečno koju će učenici primat od 01.09.do 01.06., a nakon toga idu u hotel na obavljanje stručne ljetne prakse koja će im također biti plaćena. Nakon završenog školovanja dužni su za hotel odraditi samo jednu godinu koja je također plaćena.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Važno je napomenuti da uz ove uvjete djeca imaju dva dnevna obroka i smještaj koji je osigurao hotel. Nama kao mentorima je zaista iznimna čast i zadovoljstvo što smo povezani sa ovako velikim hotelskim kućama, i da imamo učenike koje udovoljavaju njihovim uvjetima i standardima. Hotelski management nam je obećao rotaciju učenika kroz sve njihove poslužne i kuhinjske odjele. Tako da će kuhari proći sve odjele od hladne kuhinje do slastičarnice, a konobari od banketa do koktel barova i sl.

Našim učenicima ponuđena je velika prilika, te je sad na njima da još više pokažu svoje znanje, vještine i kompetencije kako bi što prije napredovali u svojoj gastronomskoj struci. Želimo im puno uspjeha u njihovoj daljnjoj karijeri, te da što prije potpišu Ugovore o radu. Ovo je još jedan dokaz da tko god upiše ova zanimanja konobar – kuhar ide odmah nakon završene škole na posao.

GALA HOME 740px

Rade Nikoletić, prof.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

GALA HOME 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije