Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

POČINJE LI PETI VAL

Nove mjere za suzbijanje pandemije

Objavljeno prije

Sve zemlje svijeta nastoje zaustaviti širenje koronavirusa bez obzira o kojim se sojevima radi, a sve s ciljem povratka na staro-normalno. Tako je u petak i Nacionalni stožer civilne zaštite RH, odnosno njegov voditelj dr.sc. Davor Božinović najavio od ponedjeljka uvođenje novih mjera, ili ograničenja s obzirom na činjenicu da se „omikron“ sve brže širi iako se još ne zna je li „delta“ na izdisaju i počinje li zapravo peti val.

Da je stanje ozbiljno svjedoče brojke iz Hrvatske, Dalmacije, DNŽ išto je važno i brojke iz doline Neretve odnosno Metkovića.

U petak je objavljeno da je u posljednja 24 sata u DNŽ zabilježeno 176 slučajeva ,od toga u Metkoviću 18, ali je u prethodnih nekoliko dana u Županiji zabilježeno 618 slučajeva zaraze, od čega u Metković 134 u 3 dana.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U petak ujutro nastavljeno je testiranje građana, a tijekom dana Stožer je donio nove odluke-preporuke.

Tako će se na otvorenom zabraniti okupljanja za više od 50 osoba (do sada 100), te s digitalnim potvrdama za više od 200. U zatvorenom prostoru zabranjeno je okupljanje za više od 25 osoba, a s potvrdama više od 100.

Na privatnim svečanostima moći će se okupiti do 20 osoba, a s potvrdama najviše 50.

Povećat će se kontrola kafića i restorana i nadzirati držanje razmaka i nošenja maski. Na utakmicama u zatvorenom moći će nazočiti gledatelji koji mogu popuniti do 20 posto kapaciteta gledališta, a na otvorenom će se koristiti 40 posto od ukupnog broja mjesta.

Maske su nužne u kinima, crkvama i muzejima, a traži se i veće korištenje medicinskih maski. Poslodavcima se nalaže da izvide mogućnosti organiziranja rada svojih djelatnika od kuće, a temeljni cilj svih tih mjera je zaustavljanje širenja omikrona, odnosno njegovo usporavanje.

Jedna od mjera je i da će učenici petog razreda i stariji tijekom nastave morati nositi maske.

 

KOTIGA BIO 'BRŽI' DO 122.500,00 kn

Metkovka Kristina Mordžin sudjelovala na kvizu ‘Potjera’

Objavljeno prije

Metkovka Kristina Mordžin sudjelovala je na popularnom kvizu ‘Potjera’ koji se u četvrtak emitirala na HRT-u.

Kristina je pokazala odlično znanje u individualnom dvoboju s lovcem Deanom Kotigom te se plasirala u završnu potjeru, u kojoj njezina ekipa, nažalost, nije uspjela osvojiti iznos od 122.500,00 kn.

Inače, Kristina ima 24 godine i studentica je ekonomije na Sveučilištu u Splitu. U slobodno vrijeme bavi se planinarenjem te rukometom, a i redovna je sudionica lokalnih pub kvizova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Čestitamo joj na pokazanome znanju te joj želimo što skoriji povratak na ‘Potjeru’.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije