Ostanimo u kontaktu

PREKO STOTINU PRSTENOVANJA U JEDNOM DANU

Nova prstenovanja ptica u kampu ‘Brkate sjenice’

Objavljeno prije

Prstenovanja u kampu Brkate sjenice

Nakon desetak dana prstenovanja u kampu ‘Brkate sjenice’ iz istoimenog ornitološkog društva nam javljaju da su prešli broj od ukupno stotinu prstenovanih ptica u jednom danu, a broj vrsta ptica koje su prstenovane je prešao brojku od dvadeset vrsti. Ovaj put su nas počastili i fotografijama s terena, kako kažu u nadi da će nam na taj način opisano prstenovanje približiti i učiniti još zanimljivijim.

Prilikom prstenovanja pojavljuje se više vrsta trstenjaka, grmuša, voljića te štijoka, a tu su i rusi svračak, zelendur, kokošica, močvarna strnadica, mladi mali gnjurac te svilorepa, – javljaju volonteri ‘Brkate sjenice’.

Javlja / Foto: Udruga Brkata sjenica

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije