Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

LJETNO RAČUNANJE VREMENA

Noćas pomaknite kazaljku za jedan sat unaprijed

Objavljeno prije

Posljednju nedjelju u ožujku prelazi se na ljetno računanje vremena. Tako ćemo noćas, sa subote na nedjelju, odnosno s 27. na 28. ožujka u 2 sata ujutro kazaljke na satu pomaknuti za jedan sat unaprijed, točnije na 3 sata.

Time ćemo ‘izgubiti’ uru vremena spavanja.

Iako se već neko vrijeme raspravlja o ukidanju polugodišnjeg pomicanja sata, to se još nije dogodilo. Sukladno odluci Europske komisije, još 2019. godine trebao je biti rok za ukidanje pomicanja sata, no sve je odgođeno upravo do ove godine. Svaka zemlja članica trebala je donijeti odluku hoće li trajno zadržati ljetno računanje vremena ili će zadnje pomicanje sata napraviti zadnje nedjelje u listopadu. I sve je ostalo na tome.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Jedan od razloga za ukidanje pomicanja bila je nemogućnost brojnih osoba da se prilagode ovim promjenama dvaput godišnje.

Ljetno računanje vremena se uvelo kako bi dani u proljeće, ljeto te malo jeseni dulje trajali, a razlozi su smanjenje troškova potrošnje električne energije, odnosno da se više koristi prirodna svjetlost dana, ali i zbog opće produktivnosti.

Ljetno računanje vremena u 2021. godini završava 31. listopada.

KULA NORINSKA

Izvrsno napreduju radovi na izgradnji Centra za obuku operativnih snaga civilne zaštite

Objavljeno prije

U sklopu radnog posjeta općini Kula Norinska župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima obišli su gradilište Centra za obuku operativnih snaga civilne zaštite.

Riječ je o projektu vrijednom nešto više od sedam milijuna kuna koji je financiran sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto, dok ostatak financira Dubrovačko-neretvanska županija.

Projekt FIRESPILL, u sklopu kojeg se realizira izgradnja ovog centra, okuplja 14 partnera iz Italije i Hrvatske s ciljem povećanja kapaciteta žurnih službi u svrhu učinkovitijeg rješavanja prirodnih katastrofa i katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U obilasku gradilišta Centra za obuku operativnih snaga civilne zaštite županu Dobroslaviću i suradnicima pridružio se i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije