Ostanimo u kontaktu

NOĆ MUZEJA 2016

Bogat program za sve uzraste pripremili muzeji grada Metkovića

Objavljeno prije

NOĆ MUZEJA 2016 U METKOVIĆU

Već tradicionalno, jedanaestu godinu za redom u Hrvatskoj se u preko 250 institucija održava manifestacija Noć muzeja. Tema ovogodišnje Noći je Utemeljitelj i reformator – Josip Juraj Strossmayer. Metkovci i njihovi gosti još uvijek stignu posjetiti tri muzeja u gradu Metkoviću, a to su; Arheološki muzej Narona u Vidu, Prirodoslovni muzej Metković, te Jamu Congeriju u Predolcu. Mi smo se prošetali s kamerom, evo što smo zabilježili…

Arheološki muzej Narona u Vidu nudi raznoliki program koji traje sve do 1 sat ujutro. Program uključuje stručno vodstvo kroz postav muzeja i predstavljanje edukativne info točke kroz vizualizaciju prostora hrama s 3D prikazima carskih kipova, pomoću koje posjetitelji putem touch screena i navigacije mogu jednostavno pregledati kipove i doznati sve o njima. Rezultat je to trogodišnjeg projekta koji je, kako naglašava ravnatelj muzeja, gospodin Toni Glučina, u potpunosti realiziran.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prirodoslovni muzej Metković je za svoje najmlađe posjetitelje, u suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom iz Zagreba – odsjekom za kemiju, organizirao zabavno-edukativnu predstavu Čarolije u kemiji, čiji je cilj razbijanje straha od kemije kod naših najmlađih sugrađana. Zbog velikog interesa predstava se održala u Gradskom kulturnom središtu Metković. Uz predstavu, prema riječima ravnateljice Ivane Baće, muzej je za posjetitelje otvoren sve do ponoći, tako da još stignete besplatno posjetiti, kako kažu oni koji su ga već posjetili, najljepši prirodoslovni postav u Republici Hrvatskoj.

Osnivač i ravnatelj Edukativnog centra Congeria, Markica Vujica, ljubazno nas je dočekao i proveo kroz novi postav edukativnog centra u kojem su prezentirani brojni primjerci fosila, minerala i ruda, te skrivene ljepote podzemnog svijeta Jame u Predolcu, najznačajnijem speleološkom objektu u dolini Neretve. Ulaskom u sobu Congerie, moći ćete vidjeti veliki broj podzemnih i nadzemnih životinja i naravno dva relikta, endema Dinarida; Congeria kusceri i Marifugia cavatica. Za one koji to nisu već učinili obvezno preporučamo da posjete Edukativni centar Congeria i otkriju jedan posve novi svijet podzemnih ljepota koje pričaju priču staru milijunima godina. Centar je za posjetitelje otvoren do 22 sata.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije