Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NOĆ MUZEJA 2016

Bogat program za sve uzraste pripremili muzeji grada Metkovića

Objavljeno prije

NOĆ MUZEJA 2016 U METKOVIĆU

Već tradicionalno, jedanaestu godinu za redom u Hrvatskoj se u preko 250 institucija održava manifestacija Noć muzeja. Tema ovogodišnje Noći je Utemeljitelj i reformator – Josip Juraj Strossmayer. Metkovci i njihovi gosti još uvijek stignu posjetiti tri muzeja u gradu Metkoviću, a to su; Arheološki muzej Narona u Vidu, Prirodoslovni muzej Metković, te Jamu Congeriju u Predolcu. Mi smo se prošetali s kamerom, evo što smo zabilježili…

Sveznalica 7400xXpx

Arheološki muzej Narona u Vidu nudi raznoliki program koji traje sve do 1 sat ujutro. Program uključuje stručno vodstvo kroz postav muzeja i predstavljanje edukativne info točke kroz vizualizaciju prostora hrama s 3D prikazima carskih kipova, pomoću koje posjetitelji putem touch screena i navigacije mogu jednostavno pregledati kipove i doznati sve o njima. Rezultat je to trogodišnjeg projekta koji je, kako naglašava ravnatelj muzeja, gospodin Toni Glučina, u potpunosti realiziran.

Prirodoslovni muzej Metković je za svoje najmlađe posjetitelje, u suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom iz Zagreba – odsjekom za kemiju, organizirao zabavno-edukativnu predstavu Čarolije u kemiji, čiji je cilj razbijanje straha od kemije kod naših najmlađih sugrađana. Zbog velikog interesa predstava se održala u Gradskom kulturnom središtu Metković. Uz predstavu, prema riječima ravnateljice Ivane Baće, muzej je za posjetitelje otvoren sve do ponoći, tako da još stignete besplatno posjetiti, kako kažu oni koji su ga već posjetili, najljepši prirodoslovni postav u Republici Hrvatskoj.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Osnivač i ravnatelj Edukativnog centra Congeria, Markica Vujica, ljubazno nas je dočekao i proveo kroz novi postav edukativnog centra u kojem su prezentirani brojni primjerci fosila, minerala i ruda, te skrivene ljepote podzemnog svijeta Jame u Predolcu, najznačajnijem speleološkom objektu u dolini Neretve. Ulaskom u sobu Congerie, moći ćete vidjeti veliki broj podzemnih i nadzemnih životinja i naravno dva relikta, endema Dinarida; Congeria kusceri i Marifugia cavatica. Za one koji to nisu već učinili obvezno preporučamo da posjete Edukativni centar Congeria i otkriju jedan posve novi svijet podzemnih ljepota koje pričaju priču staru milijunima godina. Centar je za posjetitelje otvoren do 22 sata.

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije