Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

SRETAN VAM PRAZNIK RADA I BLAGDAN SV. JOSIPA RADNIKA!

Ništa ne izvuče osmijeh na usne kao neradni dan, pa iako ovogodišnji (većini) traje mjesec i pol dana

Objavljeno prije

Prvomajski vikend je pred vratima, a ništa ne izvuče osmijeh na usne kao neradni dan. Da, tako bi započeli današnje pisanje da ovogodišnji praznik rada zbog pandemije koronavirusa nije počeo, i traje već mjesec i pol dana.

Tako da ćemo uz sve mjere predostrožnosti danas obilježiti blagdan sv. Josipa Radnika i Međunarodni praznik rada, dan koji podsjeća na povijesnu borbu radnika za humane i pravedne radne odnose.

Vrijeme u dolini Neretve ide na ruku epidemiolozima i njihovim preporukama o zabrani većih okupljanja, nadvili su se oblaci i kao da samo što nije počela padati kiša. Međutim, to nas ne sprečava da za naslovnu fotografiju izaberemo roštilj u prirodi i svim našim čitateljima zaželimo sretan praznik rada i blagdan sv. Josipa Radnika!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Počeci prvosvibanjske proslave kakvu poznajemo danas, datiraju iz 60-ih godina prošlog stoljeća. U to vrijeme večer prije bi se palila logorska vatra oko koje bi se građani skupljali od ranih jutarnjih sati.

Tijekom sedamdesetih godina slavlje poprima značajke poznate i danas. Običaj je bio povesti ekipu na neku zgodnu livadu, okrenuti koji ćevap, otvoriti sva vrata automobila i odvrnuti muziku.

Spajanje praznika s vikendima često je radnicima omogućavalo da im se prvosvibanjska proslava pretvori u pravi mali godišnji odmor. Pa se tako razvila i tradicija prvosvibanjskih putovanja i većih obiteljskih izleta.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, četiri osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 26 osoba muškog spola i 31 osobi ženskog spola: 31 iz Dubrovnika, osam iz Korčule, četiri iz Konavala, Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke te jednoj iz Stona i Zažablja.

Izliječeno je 90 osoba: 42 iz Dubrovnika, 14 iz Konavala, sedam iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Korčule i Vele Luke, tri iz Orebića i Ploča, dvije iz Kule Norinske i Stona te jedna iz Blata, Smokvice, Zažablja i s Lastova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 580 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 173 634 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 45 osoba pozitivnih na koronavirus, šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalazi se na respiratoru.

U samoizolaciji je 671 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 985 slučajeva kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije