Priopćenje iz EPHZHB

Nikola Krešić odgovorio na optužbe gradonačelnika Gabrića

Reagiranje Nikole Krešića generalnog direktora Elektroprivrede HZ HB na optužbe gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića Jambe

Objavljeno 5. travnja 2013. u kategorijama: BiH, Metković, News.

Nikola Kresic

Proteklih smo dana u više navrata obavještavali javnost o stanju i poduzetim mjerama vezanim za obilne oborine u BiH, posebice na području Hercegovačko-neretvanske županije. U tome kontekstu izvještavali smo o nastalim okolnostima i regulaciji rada CHE Čapljina sve do njezina stavljanja izvan pogona u kojemu se nalazi već dva dana, po nalogu Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Potpuno sam svjestan kao generalni direktor JP Elektroprivreda HZ HB, ali i kao  najobičniji građanin da imam odgovornost, te apsolutno mogu razumjeti poteškoće u kojima su se našli i brojni mještani doline Neretve, od Konjica, Mostara, Čapljine u kojoj i sam živim, posebice Popova polja, Ravnoga, Neuma, sve do Metkovića.

No nikako ne mogu razumjeti niti ću prihvatiti gnjusne optužbe i primitivna vrijeđanja upućene na moju adresu od strane gradonačelnika Metkovića gosp. Stipe Gabrića Jambe prigodom gostovanju u programu radija Delta, 3. travnja 2013. godine, a čiji sadržaj su prenosili i drugi mediji.

Naime, najvećim dijelom zbog objektivnih okolnosti izazvanih obilnim oborinama i višegodišnjom nesposobnošću rješavanja vlastitih problema, konkretno – izgradnje nasipa kojega mještani Metkovića godinama željno očekuju, gosp. Gabrić koristi prigodu da blateći druge umanji i izbjegne svoju odgovornost.

U nizu iznesenih optužni i uvreda, od moga navodnoga neposlovnog i nekulturnoga ponašanja, arogancije i bezobraštine, nazivanja divljakom kojega treba baciti u Neretvu da ga odnese (Je li ovo poziv na likvidaciju?), do prizivanja da mi se dogodi nešto strašno, što  ne priliči nikome niti bi itko smio javno izgovoriti ovakvo što a kamoli gradonačelnik jednoga grada kao što je Metković, makar se radilo o nedodirljivome gosp. Gabriću.

Posebno je zanimljiva činjenica da mene gradonačelnik Gabrić osobno ne poznaje niti poznajem ja njega, a sa sigurnošću iznosi takve teške kvalifikacije.

Podsjetit ću kako je i Hrvatska i BiH javnost imala brojne prigode godinama slušati i svjedočiti o mutnim poslovima, sudskim procesima, zapravo životu i djelu gosp. Jambe, pa toj istoj javnosti prepuštam neka prosudi civilizacijsku razinu njegova istupa, ako se uopće tako može i nazvati.

Naravno da odbacujem sve iznesene optužbe i morbidne kvalifikacije, a nastojat ću i dalje ponašati se maksimalno odgovorno, poštujući zakonske propise, ali i svjesno ih prekršiti zbog nesposobnih birokrata, ukoliko će to pridonijeti ublažavanju štetnih posljedica i pomoći zaštiti stanovništva bez obzira s koje strane državne granice se nalazili.

O mojemu dugogodišnjem radu neka svjedoči dosadašnja poslovna karijera koja  nema niti najmanje mrlje, a moju osobnost neka prosuđuju svi koji su zainteresirani, a smatram da ponajviše pravo na to imaju moji suradnici, prijatelji, sugrađani i svi drugi s kojima sam odrastao  (uz Neretvu) i čestito radio na različitim poslovima kao što nastojim činiti i danas.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari