BLAGDAN LEDENE GOSPE

Nikad manje posjetitelja za Župnu slavu

Prenosimo vam dio atmosfere iz Vida na blagdan Ledene Gospe

Objavljeno 5. kolovoza 2013. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News.

Mnogi su ostali iznenađeni malim brojem štandova koji su se pripremali na Plivoru, a osjetno je manje bilo i gostiju za stolovima gdje se nudila pečena janjetina. Sjećamo se prijašnjih godina kad se pisma „orila“ na svakom kantunu a sinoć gotovo da je nije ni bilo.

Ni danas, 5. kolovoza ništa bolje, stolovi gotovo prazni, od nekadašnjih nekoliko desetaka štandova svega šest-sedam, što je i razlog ovom nikad lošijem „derneku“, ističu mještani Vida.

Razloge tome treba tražiti u dugogodišnjoj krizi u kojoj se nalazimo, održavanje Zvirićke noći, a tu je i proslava današnjeg Dana domovinske zahvalnosti u Kninu i Čavoglavama. Ne treba izostaviti ni visoku cijenu kvadrata za štand, fiskalizaciju, te ulazak Hrvatske u EU i tvrđu granicu sa BiH odakle je po tradiciji dolazio značajan broj gostiju.

Usprkos svemu domaćini su priredili zanimljiv i raznovrstan program tako da zabava nije izostala.

 

Crni Put pobjednik devetog lađarskog dvoboja

Na devetom lađarskom dvoboju koji se veslao za Kup Kneza Domagoja nastupile su četiri ekipe od kojih se na stazi s okretima najbolje snašla ekipa Crni put. Drugoplasirani su bili lađari Troje, trećeplasirani Domagojevi gusari, dok su posljednje mjesto zauzeli Veterani 4. gardijske brigade.

Dio atmosfere možete vidjeti u foto galeriji.

Galerija

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari