Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

DALIBOR MILAN PITA TKO JE ODGOVORAN?

Nezakonito otpuštenim djelatnicima gradske uprave do sada isplaćeno oko 755 tisuća kuna, a vrlo moguć i milijunski iznos

Objavljeno prije

Gradska uprava Metković

Jedna od gorućih tema u Metkoviću, o kojoj se raspravljalo i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 12. srpnja, je isplaćivanje odšteta zaposlenicima gradske uprave koji su 2014. godine dobili nezakonite otkaze, dolaskom na vlast bivše gradske vlasti, Mosta NL.

Nakon pravomoćnih sudskih presuda, Grad Metković je četirima osobama koje su zbog političke pripadnosti, a pod krinkom restrukturiranja gradske uprave, već isplatio 754.876,70 kuna. Taj iznos bi bio i veći da jedan od oštećenih, nije oprostio dio kamata i s Gradom sklopio ugovor o uređenju međusobnih odnosa na iznos od 250 tisuća kuna. U suprotnom bi mu grad otplatio odštetu od čak pola milijuna kuna.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Do sada su isplaćene odštete za četiri osobe, a aktualna su još dva neriješena zahtjeva tako da će Grad Metković, gotovo je pa sigurno, za odštete izdvojiti još mnogo veći, čak preko milijunski iznos.

Svakako je riječ o novcu koji je mogao biti potrošen pametnije i korisnije za građane te se gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan s pravom pita tko će snositi odgovornost za odštete isplaćene nezakonito otpuštenim djelatnicima.

Odgovor je, zapravo, jednostavan – tadašnja gradska uprava. Budući da se ništa ovakvo ili slično ne može dogoditi bez dopuštenja gradonačelnika, upravo bi tadašnja gradska vlast, na čelu s gradonačelnikom, trebala snositi najveću odgovornost, – mišljenja je Milan te dodaje da je i sam bio u sličnoj situaciji ali ističe da svojim dolaskom na vlast nije ni pomislio o političkoj ‘čistki’.

– Ljudima su davani otkazi samo zato što nisu pripadali istoj političkoj stranci i istom političkom uvjerenju i, kao takvi, nisu zakoniti. Najlakše je ljudima dati otkaze kako bi se doveli svoji ljudi, i sada zbog toga ispaštaju građani, uz još jedan jednako veliki problem a to je gomilanje istovrsnih radnih mjesta. I ja sam mogao podijeliti 3-4 nezakonita otkaza i dovesti svoje ljude, ali postavlja se pitanje što bi se dogodilo za dvije-tri godine kad bi ti svi ljudi pokrenuli sudske postupke, u kojima vidimo da bi uspjeli. Osim toga, ja vrijednost svojih službenika cijenim ne po političkoj pripadnosti, nego po znanju i tako se prema njima i ponašam. Svakome sam dao šansu da pokaže svoje znanje i tko radi dobro, taj će uvijek imati moju podršku, bez obzira na stranačku pripadnost  – rekao je Milan.

U svemu ovome Milan je istaknuo jednu sretnu okolnost, a to je da je proračun Grada Metkovića ove godine veći, jer u suprotnom, zbog isplaćivanja odšteta našao bi se u velikim problemima. Grad bi ili blokirao, ili bi se trebao dodatno zadužiti jer se ne bi mogle financirati ni osnovne djelatnosti, a građani bi ispaštali još više.

– Taj novac se, na primjer, mogao iskoristiti za demografske mjere ili uređenje infrastrukture grada, posrnulo gospodarstvo. Zamislite samo koliko je moglo biti udžbenika kupljeno za te novce, održano sportskih ili kulturnih manifestacija, ali izgleda da tadašnjoj vlasti nije samo Metković bio bitan, – završio je Milan te dodao da se, zbog sve većeg pritiska javnosti, nada da će odgovorni za ovu situaciju snositi i konzekvence.

Tekst/Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije