Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

UDRUGA DOBRA

Neretvanski učenici sudjelovali u terenskom istraživanju u okviru projekta Naša zemlja

Objavljeno prije

mzos7

Učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen, te osnovnih škola Ivo Dugandžić Mišić iz Komina i Fra Ante Gnječ iz Staševice sudjelovali su u terenskom istraživanju u okviru projekta Naša zemlja, čiji je nositelj Udruga DOBRA. Tako su djeca i mladi koristeći priručnike izvršili kartiranje dionice istraživanja, uzorkovanje, odredili fizikalna svojstava tla, agrokemijsku analizu tla te su sudjelovali u izradi ekoloških vrtova. U tome su im pomogli stručni suradnici  i volonteri Udruge.

Naša zemlja je projekt koji za cilj ima unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih izvan redovitog odgojno obrazovnog sustava kroz poticanje kreativnosti i promicanje zdravih stilova života, očuvanja prirode i održivog razvoja. Projekt se sastoji od neformalne edukacije djece i mladih o vrijednostima prirodne baštine te okolišnoj problematici, analize sastava i kvalitete tla, kontrole onečišćenja i očuvanja plodnosti tla na području doline Neretve. Partneri na projektu su: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, OŠ Ivo Dugandžić Mišić, Komin, OŠ Fra Ante Gnječ, Staševica i Grad Metković. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije