Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RAZVOJ ZELENIH VJEŠTINA

Neretvanski učenici se na terenskom istraživanju upoznali s korisnim svojstvima ljekovitih biljaka

Objavljeno prije

Razvoj zelenih vještina (2)

Foto: Udruga DOBRA

Udruga DOBRA započela je s provođenjem terenskih istraživanja u sklopu projekta Razvoj zelenih vještina.

Tom prilikom su učenici Osnovnih škola Komina, Kule Norinske i Staševice, te Srednje škole Metković pod vodstvom voditeljice projekta Nede Krmić i njenog projektnog tima, profesora i nastavnka iz partnerskih ustanova, Maje Popović, Damira Kalabe, Vere Modrić i Vinke Cikojević stekli nova znanja i vještine kroz praćenje destilacije ljekovitog bilja, točnije, kadulje, upoznavali se sa njenim produktima i koristima, provedene su edukativne  radionice o indentificiranju ljekovitog bilja delte Neretve, te su se na kraju svi zabavili uz kviz znanja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Do kraja provedbe projekta organizirat će se još jedno terensko istraživanje u kojem će učenici stjecati poduzetničke vještine i poticati kreativnost i stvaralaštvo zdravog stila života kroz izradu prirodnih pripravaka/proizvoda.

Opći cilj ovog projekta je poboljšanje kvalitete života djece i mladih kroz neformalno izvanškolsko obrazovanje. Nositelj projekta je Udruga DOBRA, a partneri na projektu su: Općina Kula Norinska, Grad Metković, Srednja škola Metković, OŠ fra Ante Gnječa Staševica, OŠ Kula Norinska i OŠ Ivo Dugandžić Mišić Komin. Ovaj projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

tekst/foto: Neda Krmić, prof.kemije, Uruga DOBRA

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije