Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

ZA JOŠ INTENZIVNIJU PROIZVODNJU VALJA RIJEŠITI BROJNA PITANJA

Neretvanski poljoprivrednici uspješno proizvode sve vrste poljoprivrednih proizvoda

Objavljeno prije

Zahvaljujući svome znoju, trudu, iskustvima i edukaciji neretvanski poljoprivrednici i dalje proizvode povrće i voće ne samo za svoje ili za potrebe lokalnog tržišta, već i za potrebe kupaca iz cijele Hrvatske.

Nastavljaju višestoljetnu tradiciju  obrade zemlje i proizvodnje, doduše, u novim uvjetima sukladno pravilima naše zemlje i EU, ali i uz neke nove ograničavajuće čimbenike.

Poznato je da isušivanje neretvanskih močvara još nije završeno te da na tom polju ima još dosta posla. Isto tako nisu završeni ni svi sustavi za navodnjavanje, iako su određeni pomaci vidljivi i već pridonose intenzivnijoj proizvodnji.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Raduje činjenica da sve veći broj poljoprivrednika prelazi na ekološku proizvodnju bez korištenja različitih otrovnih vrsta zaštitnih sredstava. Razvidna je i raznovrsnost proizvodnje i same prerade unatoč tomu što se radi o manjim preradbenim kapacitetima, ali i o pogonima koji će se širiti. Jedan od najvećih problema, na što upozoravaju, svakako je uvoz manje kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda iz drugih, odnosno trećih zemalja. Neretvani bi bili zadovoljniji kad bi se takav uvoz na neki način kontrolirao makar u vrijeme kada neretvanski plodovi prispiju za berbu.

Naravno, usko s time povezane su i cijene, jer mnoge kupce više zanimaju niže cijene. Stoga bi trebalo nastaviti poslove oko brendiranja određenih proizvoda koji bi na tržnicama mogli biti i odvojeni od uvoznog voća ili povrća.

Svakako da bi državni poticaji i subvencije morali biti odgovarajući, pravovremeni i razvojni, jer bi poljoprivrednici na taj način mogli donositi i dugoročne planove za zasnivanje proizvodnje i plasmane proizvoda.

Nije tajna da su mnogi poljoprivrednici napustili svoje plantaže ili druge parcele jer nisu mogli osigurati normalnu egzistenciju, a mnogi su i napustili svoju Dolinu.

Konačno bi trebalo riješiti i niz pitanja oko raspolaganja državnim zemljištem na području jedinica lokalne samouprave i zemljište dodijeliti onima koji će ga i obrađivati.

ADVENT U METKOVIĆU

Dišpet Caffe&Rest poziva na blagdansku čaroliju, u ‘Božićni grad’!

Objavljeno prije

Centar ovog Adventa će zasigurno biti ‘Božićni grad‘, blagdanska čarolija koju je svojim posjetiteljima pripremio Dišpet Caffe & Rest.

Uz provjereno dobar štimung, za koji je ovog Adventa zadužen Zlatko Volarević – Dilajla, te još bolju spizu, pa kuhano vino i kuhani gin, te pokoju fritulicu… te bomba specijalitet ‘Sarma To Go‘, jel da, već vam rastu zazubice a još nismo spomenuli ni kobasice te pregršt zimskih delicija… vrhunski riblji i mesni meni… sve to sa sa zadovoljstvom ovog Adventa najavljuje Dišpet Caffe & Rest u svom ‘Božićnom gradu’.

Božićni grad sa radom starta danas, 4. prosinca, a domaćini pozivaju da nazdravimo uz dobru kapljicu i muziku uživo, da s veseljem zakoračimo u ovo čarobno predbožićno vrijeme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Rezervirajte na vrijeme svoj, božićni domjenak, il’ organizirajte obiteljska druženja, rođendane, krstitke… za sve informacije na raspolaganju vam je ljubazno osoblje na boj mobitela +385 91 605 49 35. Pretvorimo ovo blagdansko vrijeme u čaroliju ‘Božićnog grada’ u Dišpet Caffe & Rest.

Ovaj vikend smo za Vas pripremili zanimljive menie po promo cijenama..

RIBLJI MENI 120,00 kn

  • Salata od hobotnice
  • Odrezak tune s blitvom
  • Desert
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

MESNI MENI 110,00 kn

  • Pršut, sir
  • Punjena vješalica s prilogom
  • Desret
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije