Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PRESJEK SPORTSKIH REZULTATA U PRVOM DIJELU NATJECANJA

Neretva nije ispunila očekivanja

Objavljeno prije

nogomet, sport, lopta

Krajem godine sažimaju se rezultati u svim društvenim i gospodarskim aktivnostima u državi, gradovima ili općinama, ali i u sportskim aktivnostima koje doprinose rastu društvenog standarda i mnoge jedinice lokalne samouprave čine još uspješnijima.

Stoga nije na odmet prisjetiti se sportskih događanja tijekom godine i sportskih rezultata metkovskih i neretvanskih klubova u raznim sportskim granama u raznim stupnjevima natjecanja.

Prvo analiziramo stanje u nogometu koje u gradu na Neretvi, Metkoviću, ima stoljetnu tradiciju.

NK Neretva je kao, po mnogim procjenama, najdugovječniji član Hrvatske nogometne lige, u proljeće 2017. bila član 3. HNL-a, skupina Jug. I dobro je igrala.

Upravo tada počele su stizati vijesti od pokretanju odnosno o rješenju Trgovačkog suda o stečaju Neretve, odnosno, o brisanju iz registra sportskih udruga zbog navodnih nepodmirenih obveza i duga nešto većega od 200 tisuća kuna.

Članovi tadašnje uprave rijetko su se oglašavali u javnosti s opisom zbivanja i vlastitim nastojanjima za rješenje probleme koji se zvao gašenje Neretve, koja će 2019. napuniti 100 godina. Nisu pomogle kasnije sricane žalbe, cijeli slučaj, prema nekim informacijama službeno još nije završen, a rezultat svega bio je prebacivanje kluba u 1. ŽNL.

Neretva je tijekom jeseni zaigrala u tom stupnju natjecanja s osnovnim ciljem da igrama i pobjedama sljedeće godine na kraju sezone postane prvak te da u kvalifikacijama izbori ili vrati status trećeligaša.

Nažalost, Neretva je doživjela tri prvenstvena poraza (Gusar, Orebić, Slaven) i na kraju jeseni zastala je na trećem mjestu s četiri boda zaostatka iza vodećega Gusara koji ima 32 boda, dok Neretva raspolaže s kapitalom od 28 bodova, koliko ima i Župa Dubrovačka na četvrtom mjestu. Momci s Neretve upisali su 9 pobjeda, 3 poraza i jedan neodlučen rezultat s pozitivnom gol-razlikom 34:15.

Teret igranja i pozitivnih ostvarenja iznijeli su najiskusniji igrači Brečić, Kuran, Batinović, Jerković i još poneki. Glavni uzrok poraza i slabijih igara, prema mnogim mišljenjima bio je reducirani broj igrača, odnosno, nedovoljan broj kvalitenih igrača.

Stoga je pred upravom i stručnim stožerom ne baš laka zadaća snaženja igračkog kadra novim imenima, a potom odrađivanje temeljetih zimskih priprema.

Susjed s desne obale Neretve, ONK Metković, nakon slabijeg starta nanizao je niz utakmica bez poraza i na kraju prvog dijela prvenstva zadržao sedmo mjesto s 20 bodova, uz šest pobjeda i dva neodlučena ishoda s odnosom primljenih i postignutih golova 21:21.

Metković je još jednom dokazao da se radi o momčadi čiji igrači, struka i uprava dišu istim plućima i da su najjači kad je to najpotrebitije. Samo oni koji prisustvuju utakmicama Metkovića mogu uočiti simbiozu svih struktura u klubu i najvijača, a uz to, mogu se uvjeriti i u kvalitete vratara Tolića, braće Plećaš, Borasa, Mijoča, Marevića, braće Borovac, Jelavića, Mišanovića i ostalih metkovskih igrača, te u poseban i specifičan pristup utakmicama neumornog trenera Joze Veraje. S takvom sinergijom, mislimo da će Onkovci na proljeće igrati još bolje.

Gusar iz Komina najugodnije je iznenadio, ni manje ni više nego prvim mjestom i vrlo dobrim predstavama. Maestral iz Krvavca nije se jesenas proslavio igrama te je prikupio samo pet bodova, uz jedan oduzeti, i gol razliku -20.

1.HNLŽ

ŽNK Neretva odigrala je devet utakmica, trenutačno je na petom mjestu 1.HNLŽ sa 13 bdova iz 8 utakmica od devet kola. Naime, susret Neretva-Marjan (5:1) u devetom kolu nije registriran zbog žalbe ŽNK Marjan koji se žalio zbog nastupa Ane Mandić na toj utakmici, a koja, prema žalbi nije imala pravo nastupa. U žalbi se navodi da je prekršen članak 16. Propozicija natjecanja i čl. 74 Pravilnika o natjecanju, pa se traži očitovanje službenog predstavnika Neretve i delegata na toj utakmici. Inače, ŽNK Neretva je tijekom prvog dijela prvenstva ostvarila značajan napredak u igri i rezultatima. Treneri Markota i Mijoč stručno su i savjesno obnašali svoje uloge, kao i sportski direktor Ante Boras, ali i cijela uprava na čelun s Ivicom Mijočem. Igračice, Kešina, Terzić, Tanović, Herceg i sve ostale dale su svoj maksimum na svakoj utakmici. S takvim načinom rada Neretva može očekivati nova postignuća.

3. HNL Jug

Jadran LP iz Ploča jesenski dio prvenstva završio je na petom mjestu s 24 boda i 11 golova viška u odnosu na primljene. U igri i rezultatima bio je prepoznatljiv rukopis trenera Gorana Prolete.

Neretvanac će prezimiti na 15. mjestu s 11 bodova (uz minus jedan bod), pa će se na proljeće morati pomučiti kako bi se zadržao status trećeligaša.

Rukometna zbivanja

U prvenstvu 1. HRL Jug, Metković 1963 zauzeo je u prvom dijelu prvenstva 8. mjesto s 10 bodova i odnosom datih i primljenih golova 261:261.

Metkovci su ostvarili pet pobjeda i pet poraza, od kojih neki nisu morali ni biti, ali su se dogodili. Opći dojam puno je bolji nakon gostujuće pobjede u srazu s Kozalom.

Polovičan skor svakako je rezultat odlaska nekolicine igrača iz kluba, iako to nije obeshrabrilo trenera Filipa Romića, upravu i igrače.

Treba reći da su glavni teret iznijeli trener Romić i igrači Mataga, Bošković,Cvitanović, Bartolović, Pervan, ali i mladi koji su znali iskazati svoj potencijal. Dodajmo da je jesenski prvak Mladi Rudar s 18 bodova, a drugi Split Marija Bjeliša sa 17.

U Drugoj ligi rukometašice Metkovića nalaze se nakon prve dionice na 7. mjestu s 4 boda, što znači da su upisale dvije pobjede. Vjerujemo da će Metkovke na proljeće biti nešto uspješnije.

Rukometaši Metkovića ŠR deveti su na ljestvici s 3 boda. Trener Majić i mladi igrači ostvaruju svoje ciljeve, uče i rade kako bi pripomogli očuvanju tradicije i razvoju rukometa u Metkoviću.

Boćanje

Za neke promatrače boćari drugoligaša Metkovića nisu ispunili očekivanja osvajanjem trećeg mjesta s 18 bodova. Ipak, mislimo da tomu nije tako, iako prvoplasirana HE Dubrovnik bježi 3 boda, ali, dolazi u nastavku u Metković.

Trener Jozo Bebić, te boćari Čorluka, Vidović, Krstičevići,Dodig i ostali točno znaju što trebaju učiniti da bi postali prvaci i ušli u Prvu ligu.

I da zaključimo, metkovski sportski klubovi protežu se koliko im je pokrivač dug. Tu, naravno mislimo na financijska sredstva koja su potrebna za rad i natjecanja. Bude li više sredstava, bit će više pozitivnih rezultata, pa s time završavamo i naš osvrt na jesenska postignuća.

Pero Jakić

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije