Ostanimo u kontaktu

ULICA ANTE STARČEVIĆA

Neobičan prizor nakon uklanjanja oboljelih palmi

Objavljeno prije

Foto Marin Veraja / Foto-studio Veraja

Kako je i bilo najavljeno, u Ulici Ante Starčevića su iščupana stabla oboljelih palmi. Također, neobičnom izgledu ulice doprinose i radovi na uređenju gradskih prometnica, odnosno izgradnji dvaju kružnih tokova u produžetku te ulice, ali se nadamo da će po završetku istih ovaj dio grada opet zablistati.

U iščekivanju konačnog izgleda jedne od najfrekventnijih ulica u gradu, donosimo nekoliko fotografija. Pogledajte kako teku radovi u Ulici Ante Starčevića u Metkoviću.

OBAVJEST ZA VOZAČE MOTORNIH VOZILA

Od 1. studenog obvezna vožnja s upaljenim svjetlima

Dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima obvezna su danju u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka

Objavljeno prije

Zimsko računanje vremena započelo je u nedjelju, u noći s 24. na 25. listopada 2020. godine i do 2018. godine početak korištenja dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima danju bio je vezan upravo uz navedeno računanje vremena.

Izmijenjenom odredbom članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama („NN“ 70/2019.), datumski je određeno obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima danju i to od 1. studenog do 31. ožujka.

Pored navedenog, vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300,00 kuna.

Također i vozači bicikala, od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. U slučaju nepoštivanja te zakonske odredbe, vozač bicikla kaznit će se novčanom kaznom od 500,00 kuna.

Stoga, dragi vozači motornih vozila, oprez uvijek i svugdje!
Neka vam svjetla uvijek budu upaljena radi bolje vidljivosti, a obavezno od nedjelje 1. studenog do 31. ožujka.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije